Prof.Dr.Şaban ŞİMŞEK
Köşe Yazarı
Prof.Dr.Şaban ŞİMŞEK
 

AYASOYYA, AYASOFYA!..

- Sebebi iç siyasettir, dış siyasettir vesaire... her ne olursa olsun, - Bunca zamandır yapılmamıştı da... boş verin, yani zamanı ne olursa olsun, - Doğrudan yaparlardı da, niye hukuku araç kıldılar da... bunu da geçin, yani yöntemi ne olursa olsun, - Yanında Sultan Ahmet Camii var, o bile dolmuyor... öyle de düşünmeyin, cemaati ne olursa olsun, - Batı, UNESCO, AB, Yunanistan... diyecekleri, yapacakları ne olursa olsun   BU ÜLKEDEKİ HÜKÜMRANLIĞIMIZIN ve 1934’te ortada bıraktığımız KİMLİĞİMİZİN geri alınması, yeniden ve bizzat tarafımızdan  BATI’ya karşı TESCİL EDİLMESİDİR!   Dileğim; olgunlukla, şuurla, hiç aşırıya kaçmadan, gösterişten, hamasetten uzak hakiki bir Müslüman ve yurtseverin haysiyeti, hamiyetiyle Ayasofyayı bağrımıza basmamız, manasını gönlümüze sindirmemiz, aklımıza işlememizdir.   Memnuniyetim bunadır, içinde namaz kılmaya can attığım için değil.   Allah ayetinde dünya mescittir diyor ve ben ibadet için, ona yaklaşmak için bu mescitte görkemsiz, süssüz, yalın, tenha yerleri daha çok seviyorum.   Pek çok defasında kusurlu bulduğum, inceden inceye  kıyasıya eleştirdiğim ve hatta bütün bunlarla gönlümden düşmüş olduğunu kitapla da alenen kayıtlara geçirmiş olduğum (KÜLLİye 53/ Olmadı be REİS) Sayın Cumhurbaşkanı’na sade bir vatandaş, Müslüman bir Türk olarak TEŞEKKÜR ediyorum.   Son olarak... “Kimliğimizin BATI’ya KARŞI TESCİLİ” dedim, dikkat edilirse...   Kimliğimizi KENDİMİZE karşı, ALLAH’a karşı TESCİL edebilir miyiz?     Zor, çok zor gözüküyor! o bir hareketle, bir imzayla olmuyor çünkü!   Allah bize acısın, merhamet etsin, rahmetini esirgemesin.   Amin.    
Ekleme Tarihi: 11 Temmuz 2020 - Cumartesi

AYASOYYA, AYASOFYA!..

- Sebebi iç siyasettir, dış siyasettir vesaire... her ne olursa olsun,

- Bunca zamandır yapılmamıştı da... boş verin, yani zamanı ne olursa olsun,

- Doğrudan yaparlardı da, niye hukuku araç kıldılar da... bunu da geçin, yani yöntemi ne olursa olsun,

- Yanında Sultan Ahmet Camii var, o bile dolmuyor... öyle de düşünmeyin, cemaati ne olursa olsun,

- Batı, UNESCO, AB, Yunanistan... diyecekleri, yapacakları ne olursa olsun
 

BU ÜLKEDEKİ HÜKÜMRANLIĞIMIZIN ve 1934’te ortada bıraktığımız KİMLİĞİMİZİN geri alınması, yeniden ve bizzat tarafımızdan  BATI’ya karşı TESCİL EDİLMESİDİR!
 

Dileğim; olgunlukla, şuurla, hiç aşırıya kaçmadan, gösterişten, hamasetten uzak hakiki bir Müslüman ve yurtseverin haysiyeti, hamiyetiyle Ayasofyayı bağrımıza basmamız, manasını gönlümüze sindirmemiz, aklımıza işlememizdir.
 

Memnuniyetim bunadır, içinde namaz kılmaya can attığım için değil.
 

Allah ayetinde dünya mescittir diyor ve ben ibadet için, ona yaklaşmak için bu mescitte görkemsiz, süssüz, yalın, tenha yerleri daha çok seviyorum.
 

Pek çok defasında kusurlu bulduğum, inceden inceye  kıyasıya eleştirdiğim ve hatta bütün bunlarla gönlümden düşmüş olduğunu kitapla da alenen kayıtlara geçirmiş olduğum (KÜLLİye 53/ Olmadı be REİS) Sayın Cumhurbaşkanı’na sade bir vatandaş, Müslüman bir Türk olarak TEŞEKKÜR ediyorum.
 

Son olarak...


“Kimliğimizin BATI’ya KARŞI TESCİLİ” dedim, dikkat edilirse...
 

Kimliğimizi KENDİMİZE karşı, ALLAH’a karşı TESCİL edebilir miyiz?
 
 
Zor, çok zor gözüküyor! o bir hareketle, bir imzayla olmuyor çünkü!
 

Allah bize acısın, merhamet etsin, rahmetini esirgemesin.

 
Amin.
 
 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi