23 Nisan 2025 - 13:39
23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİK VE ÇOCUKLARIN BAYRAMI
23 Nisan 1920 tarihinde Ankara'da TBMM açılarak kurtuluşumuzun ve Cumhuriyetimizin en önemli temelleri atılmış oldu. Atatürk bu mutlu günü Türk çocuklarını armağan eden dünyada tek lider oldu.
Düşmanların yurdumuzu işgal etmesi üzerine Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı. Daha sonra Erzurum ve Sivas Kongrelerini topladı.
Yurdumuzu işgal eden yabancı güçler, ülkemizi bölüp parçalamak ve yönetmek arzusu içindeydiler.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Egemenlik, hiçbir anlamda, hiçbir biçimde, hiçbir renk ve belirtide ortaklık kabul etmez!" diyerek TBMM'den tüm dünyaya bu bölünmezliği duyurdu.
Bu sözler ve meclisin açılması Türk milletinin istilacılara karşı mücadelesini güçlendirdi. Büyük mücadeleler sonucu düşmanları İzmir'den denize dökerek ülkemiz egemenliğine kavuşmuş oldu.
23 Nisan Çocuk armağan edildiği için Türk çocuklarının en büyük bayramıdır. Dünyada çocuk bayramı olan tek ülke Türkiye'dir.
Bu mutlu günde okullarımızda şiirler okunur, sınıflar süslenir. 23 Nisan Türkiye genelinde ve KKTC'de, okullarda, spor salonlarında, stadlarda öğretmen ve öğrencilerin haftalar öncesi yaptıkları hazırlıklarla çoşkuyla kutlanır.
Atatürk'ün, 23 Nisan Çocuklara armağan bu bayramında birçok yabancı ülkelerden çocuk ekipleri misafir olarak ülkemize gelerek bu bayramımıza katılmaktadırlar.
Atatürk; "Egemenlik verilmez, alınır. Milli Egemenlik milletin namusudur, şerefidir, haysiyetidir." demiştir.
23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Zor Zamanların Kazanımları
Görüntüle →Son Yazıları
- RİZE'YE, RİZE İLAHİYATDAN MEZUN TRABZONLU MÜFTÜ ATANDI
- 2026 YILI BAKALIM NASIL GEÇECEK?
- ÜÇ AYLAR VE ARDINDAN RAMAZAN AYI
- NEREDEN GELİYOR BU, "HALİL İBRAHİM BEREKETİ" ÖYKÜSÜ
- BAKAN URALOĞLU; DALLIKAVAK VE KIRIK TÜNLERİ İNCELEMESİNDE 2026 YILI ORTASINDA DALLIKAVAK AÇILACAK MÜJDESİNİ VERDİ
- RİZE'DE, DAĞLARDAN DENİZ'E AROMATİK YEREL YEŞİL SOFRA ETKİNLİKLERİ
- ERZURUM-RİZE STK’LARI ”CAN SUYU İPEK YOLU” TOPLANTISI
- ALASKA ZIRVASI
- 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
- TRAFİK HAFTASI BAŞLARKEN
İlginizi Çekebilir
Trabzon Bu Bölgenin ağası mı? Ulaştırma Yatırımlarında bölgesel Adalet
DURUŞUN FİYATI YOK!
DOĞU KARADENİZ TAŞKINLARI NEDENLER - ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
HAYALLERİ SİLİNMEDEN…
REZİLLİK DİZ BOYU
Trend Makaleler
İsmi Uçar,, ama ben bunu Rize’de hiç uçarken görmedim
Rize’nin neyini seviyorum biliyor musunuz?
HIRSIZ KİME DENİR?
DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ: KALEMİN ONURU, HABERİN İTİBARI
AFET DEĞİL, İHMAL…