İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZE TEHLİKEDE

Dünyayı sarsan COVİD-19 konusunda henüz düz yola çıkmış değiliz.     Herkes konuyu biliyor ama maalesef insanlarımız tedbirlerde geçsek davranıyor.     Sağlık Bakanlığının son hafta açıkladığı bilgiler Doğu Karadeniz’deki şehirlerde bir panik yarattıysa da olayın gerçeği olması bakımından uyarıcı mahiyettedir. Tehlikenin ciddiyeti kavranarak tedbirler alınmalıdır.     Bakanlık en düşük riskli 4 ilin Doğu ve Güneydoğu'dan; Hakkâri - 3,21 Şırnak - 3,91 Muş - 8,51 Batman - 8,71 olduğunu açıkladı.     Konu hakkında kısa bir not yazmakta fayda görüyorum. Geçen hafta, Van Valimizle telefonla görüştüm. Sn. Valim M.Emin Bilmez’’ Van’da günlük vakaların çok aşağılara düştüğünü ve bunun da sokağa çıkma konusundaki alınan tedbirlere vatandaşın harfiyen uyduğunu’’ söylemesinden bende memnun oldum.      Sağlık Bakanlığının riskli İller açıklamasında Rize 5.sırada.     100 Binde 100'ün üzerinde riskli olan bölgemizdeki 5 il ise "çok yüksek riskli" kategorisinde yer alıyor. Doğu Karadeniz’deki bu şehirlerimize dikkatlice bakalım. Ordu - 228,40 Giresun - 217,5 Samsun - 202,94 Trabzon - 207,54 Rize - 200,08    Niye bu duruma geldik. Birkaç ay önceleri Valiliğimiz talimatlarıyla Emniyet, Jandarma ve Sağlık Müdürlüğümüz birlikte önemli tedbirler alarak Virüsün yayılmaması konusunda aşama kaydedilmişti.    İnsanımız çok gevşedi ve işin ciddiyetini unuttu.    Önceleri daha sıkı yapılan Rize’ye giriş çıkışlar ve ilçeler arası seyahatler kontrolsüz bir şekilde tamamen serbest bırakıldı.    Lokanta, yemek yeri ve kahvehaneleri kapatmakla alınan tedbirler yeterli olamadı.    Hafta sonları yayla ve köylere il ilçe dışından piknik amaçlı yapılan seyahatler insan sirkülasyonunu hızlandırdı.    Bugün gelinen noktada çok temiz durumda olan İkizdere ilçesinde bir köyde 24 vakanın gözükmesi hayra alamet değildir. Bir mahallede Cuma namazı sonrası camide yapılan sohbetlerin konunun ciddiyetini, tehlikesini ortadan kaldırdığını düşünüyorum.     Korona virüs konusunda birçok yazı yazdım.     Her yazımda özellikle maske, temizlik ve sosyal mesafe konusunun çok önemli olduğunu ve muhakkak uyulması gerektiğini özellikle vurguladım.    Topluluklardan uzak durun derken parti kongrelerini kesinlikle tasvip etmediğimi de belirttim. Futbol maçı seyretmek için açık tribünleri yasaklarken parti kongreleri için Kapalı salonlarda yapılan genel kurulları doğru bulmadım.     Durumun ciddiyetini kavramamız lazım.    Valiliğimize önerim Rize’ye giriş çıkışları, ilçeler arası seyahatlerin daha sıkı kontrol ettirilmesi lazım.     Her türlü yasağa karşı olan bir Gazeteci olarak bu konu için gerekirse bir süre seyahatlerin yasaklanmasından yanayım.
Ekleme Tarihi: 24 Şubat 2021 - Çarşamba

RİZE TEHLİKEDE

Dünyayı sarsan COVİD-19 konusunda henüz düz yola çıkmış değiliz.

   
Herkes konuyu biliyor ama maalesef insanlarımız tedbirlerde geçsek davranıyor.

   
Sağlık Bakanlığının son hafta açıkladığı bilgiler Doğu Karadeniz’deki şehirlerde bir panik yarattıysa da olayın gerçeği olması bakımından uyarıcı mahiyettedir. Tehlikenin ciddiyeti kavranarak tedbirler alınmalıdır.

   
Bakanlık en düşük riskli 4 ilin Doğu ve Güneydoğu'dan;


Hakkâri - 3,21


Şırnak - 3,91


Muş - 8,51


Batman - 8,71 olduğunu açıkladı.

   
Konu hakkında kısa bir not yazmakta fayda görüyorum. Geçen hafta, Van Valimizle telefonla görüştüm. Sn. Valim M.Emin Bilmez’’ Van’da günlük vakaların çok aşağılara düştüğünü ve bunun da sokağa çıkma konusundaki alınan tedbirlere vatandaşın harfiyen uyduğunu’’ söylemesinden bende memnun oldum.

    
Sağlık Bakanlığının riskli İller açıklamasında Rize 5.sırada.

   
100 Binde 100'ün üzerinde riskli olan bölgemizdeki 5 il ise "çok yüksek riskli" kategorisinde yer alıyor. Doğu Karadeniz’deki bu şehirlerimize dikkatlice bakalım.


Ordu - 228,40


Giresun - 217,5


Samsun - 202,94


Trabzon - 207,54


Rize - 200,08

  
Niye bu duruma geldik. Birkaç ay önceleri Valiliğimiz talimatlarıyla Emniyet, Jandarma ve Sağlık Müdürlüğümüz birlikte önemli tedbirler alarak Virüsün yayılmaması konusunda aşama kaydedilmişti.

  
İnsanımız çok gevşedi ve işin ciddiyetini unuttu.

  
Önceleri daha sıkı yapılan Rize’ye giriş çıkışlar ve ilçeler arası seyahatler kontrolsüz bir şekilde tamamen serbest bırakıldı.

  
Lokanta, yemek yeri ve kahvehaneleri kapatmakla alınan tedbirler yeterli olamadı.

  
Hafta sonları yayla ve köylere il ilçe dışından piknik amaçlı yapılan seyahatler insan sirkülasyonunu hızlandırdı.

  
Bugün gelinen noktada çok temiz durumda olan İkizdere ilçesinde bir köyde 24 vakanın gözükmesi hayra alamet değildir. Bir mahallede Cuma namazı sonrası camide yapılan sohbetlerin konunun ciddiyetini, tehlikesini ortadan kaldırdığını düşünüyorum.

   
Korona virüs konusunda birçok yazı yazdım.

   
Her yazımda özellikle maske, temizlik ve sosyal mesafe konusunun çok önemli olduğunu ve muhakkak uyulması gerektiğini özellikle vurguladım.

  
Topluluklardan uzak durun derken parti kongrelerini kesinlikle tasvip etmediğimi de belirttim. Futbol maçı seyretmek için açık tribünleri yasaklarken parti kongreleri için Kapalı salonlarda yapılan genel kurulları doğru bulmadım.

   
Durumun ciddiyetini kavramamız lazım.

  
Valiliğimize önerim Rize’ye giriş çıkışları, ilçeler arası seyahatlerin daha sıkı kontrol ettirilmesi lazım.

   
Her türlü yasağa karşı olan bir Gazeteci olarak bu konu için gerekirse bir süre seyahatlerin yasaklanmasından yanayım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi