İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZEDE ÇAY’MI BİTTİ

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Azerbaycan’dan yurda çay ithal edilecek ürünleri arasında 300 ton kuru çay ticareti gümrük sıfırlanarak serbest bırakıldı.    Bölgemizin tek geçim kaynağı Çay.    AKP iktidarı Türkiye’de Kuru ÇAY ihtiyacı mı var ki gümrüksüz kuru çay ithaline izin verdi.     Anlamak mümkün değil.    İktidarın başı Rizeli. Tek adamlığın verdiği yetkiyle imzayı basan Cumhurbaşkanımız bana göre Rizeli üreticiye yanlış yapmıştır.     Azerbaycan kardeşimizdir. Alışveriş ticaret çok yönlü olmalı ama Çay olacak ürün kapsama alınmamalıydı.     Rizelinin en büyük geçim kaynağı çay için Azerbaycan’dan sıfır gümrüklü kuru çay getirilecek olması yapılacak büyük bir kötülüktür.     Çayın anavatanı Rize’de AKP nin üç milletvekili var ve üçü de yıllardır etkili yerlerde.    Gümrüksüz çay kararına CHP, İYİ Parti DP ve İstanbul’dan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu tepki gösterirken AKP nin 3 Milletvekili ve İl Başkanının seslerinin çıkmaması manidar değil mi?     Azerbaycan’dan 300 ton kuru çay getirecek firma adres teslimi m, olacak yoksa iktidara yakın işadamı mı olacak.     Çay’a sahip çıkması gereken iktidarın Rize’deki sorumluları başta Milletvekilleri olmak üzere sahiden niye bu konuda konuşmadılar. Rize çayına rakip olarak getirilecek çaylardan AKP li dostlar memnunsa AKP li üretici ekmeğiyle oynandığı için memnun değildir.     Rizeli CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu bir sorumluluğu olmamasına rağmen gümrüksüz ithal edilecek kuru çaya tepki gösterirken Rize’nin AKP Milletvekilleri niye ses çıkarmıyor. Bu sessizlik Cumhurbaşkanı korkusundan mı yoksa Rizeli üreticiyi umursamamaktan mı?     Ağabeyi ÇAYKUR Genel Müdür olan AKP Rize İl Başkanı İshak Âlim’de çay üreticisi olmasına rağmen gümrüksüz Çay getirilmesine nasıl tepki göstermez anlamıyorum.     CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz gösterdiği tepkide ‘çay üreticileri ihanete uğramıştır. ÇAYKUR’un 100 bin ton kuru çay stoku varken, gümrüksüz çay ithal edilmesi Türk çayına vurulacak en büyük darbedir. Azerbaycan’la ticaret yapılacaksa bizim depolardaki çaylardan satalım. Bu işten kimler para kazanacak. Çay ithalini kim ve nasıl yapacak. Bu kararla çay üreticilerine haksızlık ve vefasızlık yapılmıştır ’dedi.      İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık,Sıfır gümrüklü ithal çayın Türk Çayının zarar vereceğini ‘Rize’nin çayımı bitti de Azerbaycan’dan sıfır gümrüklü çay getiriliyor diye açıklamada bulundu.     DOĞRU PARTİ Rize İl Başkanı yılların tecrübeli siyasetçisi Rahmetli Demirel’in Nihat Mete’den sonraki Rize temsilcisi Eyüp Demir dostumuzda gümrüksüz çaya tepkisini yaptığı açıklamayla belirtti. Başkan Eyüp Demir’ bu iş çay üreticilerini ve bölgeyi açlığa ve yoksulluğa bir adım daha itmek, çan çekişen ÇAYKUR’u ise iflasa mahkûm etmektir. Öyle görülüyor ki AKP ÇAYKUR’u gözden çıkarmışa benziyor. ÇAYKUR borç batağına itilmiş iken bu karara imza atanlar bölge insanını yokluğa ve açlığa mahkûm ettiklerini bilsinler’ dedi.    
Ekleme Tarihi: 05 Mart 2021 - Cuma

RİZEDE ÇAY’MI BİTTİ

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Azerbaycan’dan yurda çay ithal edilecek ürünleri arasında 300 ton kuru çay ticareti gümrük sıfırlanarak serbest bırakıldı.

  
Bölgemizin tek geçim kaynağı Çay.

  
AKP iktidarı Türkiye’de Kuru ÇAY ihtiyacı mı var ki gümrüksüz kuru çay ithaline izin verdi.

   
Anlamak mümkün değil.

  
İktidarın başı Rizeli. Tek adamlığın verdiği yetkiyle imzayı basan Cumhurbaşkanımız bana göre Rizeli üreticiye yanlış yapmıştır.

   
Azerbaycan kardeşimizdir. Alışveriş ticaret çok yönlü olmalı ama Çay olacak ürün kapsama alınmamalıydı.

   
Rizelinin en büyük geçim kaynağı çay için Azerbaycan’dan sıfır gümrüklü kuru çay getirilecek olması yapılacak büyük bir kötülüktür.

   
Çayın anavatanı Rize’de AKP nin üç milletvekili var ve üçü de yıllardır etkili yerlerde.

  
Gümrüksüz çay kararına CHP, İYİ Parti DP ve İstanbul’dan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu tepki gösterirken AKP nin 3 Milletvekili ve İl Başkanının seslerinin çıkmaması manidar değil mi?

   
Azerbaycan’dan 300 ton kuru çay getirecek firma adres teslimi m, olacak yoksa iktidara yakın işadamı mı olacak.

   
Çay’a sahip çıkması gereken iktidarın Rize’deki sorumluları başta Milletvekilleri olmak üzere sahiden niye bu konuda konuşmadılar. Rize çayına rakip olarak getirilecek çaylardan AKP li dostlar memnunsa AKP li üretici ekmeğiyle oynandığı için memnun değildir.

   
Rizeli CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu bir sorumluluğu olmamasına rağmen gümrüksüz ithal edilecek kuru çaya tepki gösterirken Rize’nin AKP Milletvekilleri niye ses çıkarmıyor. Bu sessizlik Cumhurbaşkanı korkusundan mı yoksa Rizeli üreticiyi umursamamaktan mı?

   
Ağabeyi ÇAYKUR Genel Müdür olan AKP Rize İl Başkanı İshak Âlim’de çay üreticisi olmasına rağmen gümrüksüz Çay getirilmesine nasıl tepki göstermez anlamıyorum.

   
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz gösterdiği tepkide ‘çay üreticileri ihanete uğramıştır. ÇAYKUR’un 100 bin ton kuru çay stoku varken, gümrüksüz çay ithal edilmesi Türk çayına vurulacak en büyük darbedir. Azerbaycan’la ticaret yapılacaksa bizim depolardaki çaylardan satalım. Bu işten kimler para kazanacak. Çay ithalini kim ve nasıl yapacak. Bu kararla çay üreticilerine haksızlık ve vefasızlık yapılmıştır ’dedi.

    
İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık,Sıfır gümrüklü ithal çayın Türk Çayının zarar vereceğini ‘Rize’nin çayımı bitti de Azerbaycan’dan sıfır gümrüklü çay getiriliyor diye açıklamada bulundu.

   
DOĞRU PARTİ Rize İl Başkanı yılların tecrübeli siyasetçisi Rahmetli Demirel’in Nihat Mete’den sonraki Rize temsilcisi Eyüp Demir dostumuzda gümrüksüz çaya tepkisini yaptığı açıklamayla belirtti. Başkan Eyüp Demir’ bu iş çay üreticilerini ve bölgeyi açlığa ve yoksulluğa bir adım daha itmek, çan çekişen ÇAYKUR’u ise iflasa mahkûm etmektir. Öyle görülüyor ki AKP ÇAYKUR’u gözden çıkarmışa benziyor. ÇAYKUR borç batağına itilmiş iken bu karara imza atanlar bölge insanını yokluğa ve açlığa mahkûm ettiklerini bilsinler’ dedi.

   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi