İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

LOJİSTİĞ’E TRABZON’UN BAKIŞI

Son günlerde gündemden düşmeyen İyidere Lojistik için Sürmeneli gıyaben tanıdığım Kenan Kuru bir yazı yazmış.     Yazı yazmak insanı bilgilendirmek ve aydınlatmak için olmalı.      Kenan Kuru yazısında aynen şunu yazmış’ ’Trabzon ili, Sürmene İlçesinde yapılması planlanan lojistik liman için, İyidere Belediye Başkanı Limanın İyidere’ ye alındığını müjde diye açıklamıştı.  Trabzon TÜRKAV, Lojistik Merkezin sağlayacağı kazanımlarını tarihsel bakışla ifade ederek Trabzon – Sürmene’ den kaydırılmasının doğru olmayacağını 2020 tarihinde kamuoyuna açıklamıştı. 2020 tarihinde ihalesi yapılan projenin çok önemli proje olduğunu TÜRKAV ifade etmiş olmasına rağmen Trabzon sadece seyretmiştir’’     Burada açıklanmak istenen komşumuz ölsün biz yaşayalım düşüncesidir. Rizeli hiçbir zaman Trabzon’da olmasın bizde olsun demedi. Trabzon’da yapılan size de yapılsın düşüncesinde olur.     Halkı aydınlatmak bilgilendirmek amacında olan yazar bu kadar fanatik şovenist olmamalı.      TÜRKAV Trabzon İl Başkanı Kenan Kuru, İyidere Belediye Başkanı nın söylediği ‘’çok çalıştık ve başardık” sözüne takılmış.     Lojistik merkez ve limanın özellikle Sürmene’de yapılması gerektiğini titizlikle yazan Kuru Sürmene’nin tarihsel özelliğinden bahsetmiş.       Kenan Bey kardeşimiz ’Sürmene iskelesi, kara yolu ile 16 kervan konağı mesafe ile Kars’a bağlanmaktaydı ’derken asırladır konuşulan ve nihayet yapılan şu an dünyanın 3.uzun tüneli olan Ovit Tünelinin önemini bilmiyor galiba.      Batum – Sürmene iskelesine 120 mil uzaktaymış bunu elinizden alan yok ki değerli arkadaşım. Sürmene’nin deniz konusundaki önemini ve tarihini biliriz ama İyidere’nin önü Ovit Tüneliyle açılıyor. Sürmene’de yalnız deniz var, ne Doğu Anadolu’ya açılan kapısı ne de demiryolu bulunuyor.      Kenan Kuru gibi Trabzon’dan yazan bazı dostların Rize’de yapılacak yatırımları çekememezliklerine Rize’ye olmasın diye istememezlüklerine Allah ıslah etsin diyorum.        Rize – İyidere’ de yapılacak projenin işletmeye açılması halinde kazanımlarına dikkat çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanına soruyoruz diyen yazar ‘’Rize’ye kaydırılan Lojistik üssün kazanımları konusunda sayısız faydalarının olacağı muhakkaktır. Öyle olmaktadır ki büyük mücadeleler verilerek Trabzon’dan Rize’ye kaydırıldığını İyidere Belediye Başkanı ifade ederek amacının dışına taşımıştır. Sürmene’nin elinden alınan liman üssünün, büyük bir istihdam ve hareketlilik kazandıracağını görememiş olacaklar ki beklenmiştir?      Proje hayata geçirilmesi halinde İstihdam gibi, Yaklaşık 500 milyon dolarlık üretim etkisi gibi… 1.000 kişiye doğrudan 8.000 kişiye dolaylı istihdam edilerek bölge ekonomisinde önemli yer alacağı ifade edilmiştir. Ancak, Trabzon’ a, Sürmene’ ye istihdam için bu sayının kaçının verileceği ve Lojistik üssün Trabzon için ekonomik girdileri değerlendirilmiş midir?     Trabzon’daki kurumlara Rize’den kaç kontenjan ayrılmış ki Rize’deki projeyi şimdiden pazarlık konusu yaptınız Bay Kuru.  
Ekleme Tarihi: 09 Haziran 2021 - Çarşamba

LOJİSTİĞ’E TRABZON’UN BAKIŞI

Son günlerde gündemden düşmeyen İyidere Lojistik için Sürmeneli gıyaben tanıdığım Kenan Kuru bir yazı yazmış. 

  
Yazı yazmak insanı bilgilendirmek ve aydınlatmak için olmalı.

    
Kenan Kuru yazısında aynen şunu yazmış’ ’Trabzon ili, Sürmene İlçesinde yapılması planlanan lojistik liman için, İyidere Belediye Başkanı Limanın İyidere’ ye alındığını müjde diye açıklamıştı.  Trabzon TÜRKAV, Lojistik Merkezin sağlayacağı kazanımlarını tarihsel bakışla ifade ederek Trabzon – Sürmene’ den kaydırılmasının doğru olmayacağını 2020 tarihinde kamuoyuna açıklamıştı. 2020 tarihinde ihalesi yapılan projenin çok önemli proje olduğunu TÜRKAV ifade etmiş olmasına rağmen Trabzon sadece seyretmiştir’’

   
Burada açıklanmak istenen komşumuz ölsün biz yaşayalım düşüncesidir. Rizeli hiçbir zaman Trabzon’da olmasın bizde olsun demedi. Trabzon’da yapılan size de yapılsın düşüncesinde olur.

   
Halkı aydınlatmak bilgilendirmek amacında olan yazar bu kadar fanatik şovenist olmamalı.

    
TÜRKAV Trabzon İl Başkanı Kenan Kuru, İyidere Belediye Başkanı nın söylediği ‘’çok çalıştık ve başardık” sözüne takılmış.

   
Lojistik merkez ve limanın özellikle Sürmene’de yapılması gerektiğini titizlikle yazan Kuru Sürmene’nin tarihsel özelliğinden bahsetmiş.

     
Kenan Bey kardeşimiz ’Sürmene iskelesi, kara yolu ile 16 kervan konağı mesafe ile Kars’a bağlanmaktaydı ’derken asırladır konuşulan ve nihayet yapılan şu an dünyanın 3.uzun tüneli olan Ovit Tünelinin önemini bilmiyor galiba.

    
Batum – Sürmene iskelesine 120 mil uzaktaymış bunu elinizden alan yok ki değerli arkadaşım. Sürmene’nin deniz konusundaki önemini ve tarihini biliriz ama İyidere’nin önü Ovit Tüneliyle açılıyor. Sürmene’de yalnız deniz var, ne Doğu Anadolu’ya açılan kapısı ne de demiryolu bulunuyor.

    
Kenan Kuru gibi Trabzon’dan yazan bazı dostların Rize’de yapılacak yatırımları çekememezliklerine Rize’ye olmasın diye istememezlüklerine Allah ıslah etsin diyorum.

      
Rize – İyidere’ de yapılacak projenin işletmeye açılması halinde kazanımlarına dikkat çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanına soruyoruz diyen yazar ‘’Rize’ye kaydırılan Lojistik üssün kazanımları konusunda sayısız faydalarının olacağı muhakkaktır. Öyle olmaktadır ki büyük mücadeleler verilerek Trabzon’dan Rize’ye kaydırıldığını İyidere Belediye Başkanı ifade ederek amacının dışına taşımıştır. Sürmene’nin elinden alınan liman üssünün, büyük bir istihdam ve hareketlilik kazandıracağını görememiş olacaklar ki beklenmiştir?

    
Proje hayata geçirilmesi halinde İstihdam gibi, Yaklaşık 500 milyon dolarlık üretim etkisi gibi… 1.000 kişiye doğrudan 8.000 kişiye dolaylı istihdam edilerek bölge ekonomisinde önemli yer alacağı ifade edilmiştir. Ancak, Trabzon’ a, Sürmene’ ye istihdam için bu sayının kaçının verileceği ve Lojistik üssün Trabzon için ekonomik girdileri değerlendirilmiş midir?

   
Trabzon’daki kurumlara Rize’den kaç kontenjan ayrılmış ki Rize’deki projeyi şimdiden pazarlık konusu yaptınız Bay Kuru.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi