İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZE-ERZURUM YOLU HANGİ BAHARA

Yol yaptık tünel yaptık, havalimanı açtık ve kapattık diye en çok konuşanlardan birisi Ulaştırma Bakanı. Hizmetlerde kimin emeği geçmiş ise her zaman teşekkür etmişizdir.    Yapılmayanları da sormak görevimiz olsa gerek.    Şimdi sormak istiyorum, Yol, Tünel, Havalimanı iyi de yıllar önce(2008 yılında) başlayan İyidere-İspir-Erzurum karayolu bugüne kadar niye tamamlanmadı sevgili atanmış bakanım.     Bu karayolu üzerinde şu anda dünyadaki en uzun 3.tünel olan Ovit Tüneli Cumhurbaşkanının himayeleriyle yapıldı. Atanmış Bakanlara kalsa o da yapılmazdı eminim.    Bu yolda(Güneyce-Hurmalık) Tünellerin yapıldığı doğrudur ama 6 aydır STOP etmiş tünelde var bundan niye bahsedilmiyor.    Atanmış Bakanımız, İkizdere ilçe merkezinden geçecek tünel 6 aydır paydos etmiş yoksa bundan haberiniz yok mu? Karayolları Genel Müdürlüğü sizlere bilgi vermiyor mu?      Aylardır ses çıkmayan 3340 metre uzunluğundaki çift tüplü İkizdere Tüneli ne zaman başlayacak. Daha önce yapılan delme çalışmasında neredeyse Tünelin yarısı delinmişti.      Başlayan Viyadük çalışması da durmuş.     Bu tünelin devamı olan ikinci 1160 metre uzunluğundaki Tünel için proje, ihale ve çalışma hiç yok.     İkizdere Tünelleri devamında Ovit Tüneline ulaşan 20 km lik(İkizdere-Sivrikaya) yolda değil ihale proje dahi yok.     Yolu yapılmayan Tünelden kimse gitmez ve gitmiyor.     Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü olarak yapılmayan bu yol hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı nasıl ikna ediyorsunuz veya yol yapıldı diye ne söylüyorsunuz doğrusu merak ediyorum.     Ovit Tünelini 2018 seçimi öncesi Cumhurbaşkanı büyük bir katılımla törenle hizmete açmıştı.     AKP Rize İl Başkanı İshak Alim’de geçen gün yaptığı toplantıda İkizdere yolunda çalışma olduğunu söylerken galiba çalışmaların durduğundan haberi yoktu, sürç-ü lisan yapmıştır.  
Ekleme Tarihi: 08 Haziran 2022 - Çarşamba

RİZE-ERZURUM YOLU HANGİ BAHARA

Yol yaptık tünel yaptık, havalimanı açtık ve kapattık diye en çok konuşanlardan birisi Ulaştırma Bakanı. Hizmetlerde kimin emeği geçmiş ise her zaman teşekkür etmişizdir.

  
Yapılmayanları da sormak görevimiz olsa gerek.

  
Şimdi sormak istiyorum, Yol, Tünel, Havalimanı iyi de yıllar önce(2008 yılında) başlayan İyidere-İspir-Erzurum karayolu bugüne kadar niye tamamlanmadı sevgili atanmış bakanım.

   
Bu karayolu üzerinde şu anda dünyadaki en uzun 3.tünel olan Ovit Tüneli Cumhurbaşkanının himayeleriyle yapıldı. Atanmış Bakanlara kalsa o da yapılmazdı eminim.

  
Bu yolda(Güneyce-Hurmalık) Tünellerin yapıldığı doğrudur ama 6 aydır STOP etmiş tünelde var bundan niye bahsedilmiyor.

  
Atanmış Bakanımız, İkizdere ilçe merkezinden geçecek tünel 6 aydır paydos etmiş yoksa bundan haberiniz yok mu? Karayolları Genel Müdürlüğü sizlere bilgi vermiyor mu?

    
Aylardır ses çıkmayan 3340 metre uzunluğundaki çift tüplü İkizdere Tüneli ne zaman başlayacak. Daha önce yapılan delme çalışmasında neredeyse Tünelin yarısı delinmişti.

    
Başlayan Viyadük çalışması da durmuş.

   
Bu tünelin devamı olan ikinci 1160 metre uzunluğundaki Tünel için proje, ihale ve çalışma hiç yok.

   
İkizdere Tünelleri devamında Ovit Tüneline ulaşan 20 km lik(İkizdere-Sivrikaya) yolda değil ihale proje dahi yok.

   
Yolu yapılmayan Tünelden kimse gitmez ve gitmiyor.

   
Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü olarak yapılmayan bu yol hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı nasıl ikna ediyorsunuz veya yol yapıldı diye ne söylüyorsunuz doğrusu merak ediyorum.

   
Ovit Tünelini 2018 seçimi öncesi Cumhurbaşkanı büyük bir katılımla törenle hizmete açmıştı.

   
AKP Rize İl Başkanı İshak Alim’de geçen gün yaptığı toplantıda İkizdere yolunda çalışma olduğunu söylerken galiba çalışmaların durduğundan haberi yoktu, sürç-ü lisan yapmıştır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi