İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZE'DE ÖZEL İDARELERİN KAPATILMASINI Bu Millet hayırla yâd etmeyecektir

Türkiye’de başka örneği var mı bilmiyorum Rize’de İlçe Özel İdare Müdürlükleri İl Genel Meclisinin kararıyla kapatıldı.  Doğrumu yanlış mı eleştirmek istemem ama kapatılmayı kabul etmediğimi özellikle söylemek isterim.  Rize İl Genel Meclisi tasarruf tedbiri gerekçesiyle böyle bir karar almış.  11 İlçe Özel İdare Müdürlüklerini kapatmakla tasarruf olacağına inanmıyorum.   Hizmet yapılması yerinden daha hızlı, daha rantabl olur.  Uzaktan kumandayla hizmet yapılmaz  Siyaset yapanların şahsi egolarını tatmin edemedikleri konusunda böyle bir uygulama yaptıkları iddiası var.  İl Genel Meclisinde kimin fikri olarak ortaya atıldı bilemem ama Rize’deki ilçe köyleri için hayırlı bir hizmet olduğunu söylemek zor.  Kapatma talebi kimden geldi bunun kamuoyuna açıklanması lazım.  Tasarruf denilmiş.  Gülmek isterim böyle tasarrufa.  Çalışanları Müdürlerini işten mi attınız ki tasarruf olsun. Daireleri kira değil ki tasarruf olsun.  AKP’nin 18 yıla yaklaşan hizmet döneminde İkizdere İlçesi olarak kapatılan kurumlar gittikçe artıyor.  Bir şeyi yıkmak kolay yapmak zor. Kapatmak kolay açmak zor. Sizler hep kolay olanını seçiyorsunuz.  2012 yılında tasarruf gerekçesiyle ADLİYEYİ kapattınız sıkıntıyı vatandaş çekiyor.2012 yılından bu yana önce Kalkandere sonra Rize Adliyesinde dava peşinde güya HAK ARAMAYA koşarken mağdur olan yüzlerce insanımız var.  Adliyeyi kapatmakla ne kadar tasarruf edildi bilmiyorum ama mağdur olan vatandaşın çok olduğunu ve kapatanlar için her gün beddua ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim.  Günümüzdeki İlçe Özel İdare kapatılması nasıl bir tasarruf yapar.  Bu tasarrufu keşke ömründe Avrupa görmeyen İl Genel Meclis Üyelerinizi seyahat ettirdiğinizde gösterseydiniz. Seyahate giden encümenlerin parası nereden ödendi kamuoyumuz açıklanmasını bekliyor.  Taşradan Özel İdare yönetilmez.  Muhtarlar ve vatandaşı Rize’ye yönlendirmek maddi açıdan da önemli bir kayıp olacaktır.  Keşke kapatmasaydınız da hizmet yapan, yatırımcı başka kurumları İlçelere kazandırsaydınız.   Millet bu kapatmayı hayırla yâd etmeyecektir biliniz. 
Ekleme Tarihi: 26 Eylül 2019 - Perşembe

RİZE'DE ÖZEL İDARELERİN KAPATILMASINI Bu Millet hayırla yâd etmeyecektir

Türkiye’de başka örneği var mı bilmiyorum Rize’de İlçe Özel İdare Müdürlükleri İl Genel Meclisinin kararıyla kapatıldı. 


Doğrumu yanlış mı eleştirmek istemem ama kapatılmayı kabul etmediğimi özellikle söylemek isterim. 


Rize İl Genel Meclisi tasarruf tedbiri gerekçesiyle böyle bir karar almış. 


11 İlçe Özel İdare Müdürlüklerini kapatmakla tasarruf olacağına inanmıyorum.  


Hizmet yapılması yerinden daha hızlı, daha rantabl olur. 


Uzaktan kumandayla hizmet yapılmaz 


Siyaset yapanların şahsi egolarını tatmin edemedikleri konusunda böyle bir uygulama yaptıkları iddiası var. 


İl Genel Meclisinde kimin fikri olarak ortaya atıldı bilemem ama Rize’deki ilçe köyleri için hayırlı bir hizmet olduğunu söylemek zor. 


Kapatma talebi kimden geldi bunun kamuoyuna açıklanması lazım. 


Tasarruf denilmiş. 


Gülmek isterim böyle tasarrufa. 


Çalışanları Müdürlerini işten mi attınız ki tasarruf olsun. Daireleri kira değil ki tasarruf olsun. 


AKP’nin 18 yıla yaklaşan hizmet döneminde İkizdere İlçesi olarak kapatılan kurumlar gittikçe artıyor. 


Bir şeyi yıkmak kolay yapmak zor. Kapatmak kolay açmak zor. Sizler hep kolay olanını seçiyorsunuz. 


2012 yılında tasarruf gerekçesiyle ADLİYEYİ kapattınız sıkıntıyı vatandaş çekiyor.2012 yılından bu yana önce Kalkandere sonra Rize Adliyesinde dava peşinde güya HAK ARAMAYA koşarken mağdur olan yüzlerce insanımız var. 


Adliyeyi kapatmakla ne kadar tasarruf edildi bilmiyorum ama mağdur olan vatandaşın çok olduğunu ve kapatanlar için her gün beddua ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. 


Günümüzdeki İlçe Özel İdare kapatılması nasıl bir tasarruf yapar. 


Bu tasarrufu keşke ömründe Avrupa görmeyen İl Genel Meclis Üyelerinizi seyahat ettirdiğinizde gösterseydiniz. Seyahate giden encümenlerin parası nereden ödendi kamuoyumuz açıklanmasını bekliyor. 


Taşradan Özel İdare yönetilmez. 


Muhtarlar ve vatandaşı Rize’ye yönlendirmek maddi açıdan da önemli bir kayıp olacaktır. 


Keşke kapatmasaydınız da hizmet yapan, yatırımcı başka kurumları İlçelere kazandırsaydınız.  


Millet bu kapatmayı hayırla yâd etmeyecektir biliniz. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi