İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

ÇAYKUR’A ALİM ATANMALI

Genel Müdür Ekrem Yüce’nin siyasete atılmasıyla boşalan görev yaklaşık bir yıldır vekâleten sürdürülüyor. Yüce’nin ayrıldığı Genel Müdürlüğe Vekaleten atanmış olan Yusuf Ziya Alim’in asaleten atanma zamanı geldi de geçiyor. Rize’de yaşayan Rize’de yazan bir Gazeteci olarak şunu söyleyeyim ben çaycı değilim ama çaycılardan dinlediğim, nabzını tuttuğumuz halktan, kamuoyundan duyduklarım Yusuf Ziya Alim’in Genel Müdürlüğe asaleten atanması yönünde. Bölgemizdeki en büyük Kamu Kuruluşunun başında gelen ÇAYKUR bu kadar uzun süredir başsız yani Genel Müdürsüz yönetiliyor. Şunu söylerim, Kamu kuruluşlarında vekâleten görevler kurum içinde önemli imzalar atmaya engeldir. Kurumun kalıcı veya önemli konularına imza atmak cesaret ister, yetki ister. Vekâleten görev yürüten hiçbir kurumda önemli kararları alamaz imzalar atamaz. Ayrıca şuda var. Bakanlık Vilayetinde tayinini çıkarttığı Valinin yerine hemen Vali ataması yaparken ÇAYKUR’daki bu gecikme niye. Valiliklere kısa süreli vekâletler hariç uzun süreli vekil Vali hiç olmaz. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz’de binlerce çay üreticisinin yegâne sahibi olan kuruluştur. Üretici sahiplenilmesini ister. Özel sektörün ÇAYKUR’un olmadığı zamanki üretici üzerindeki olumsuz etkisini düşünmek dahi istemem. Sık sık satılacağı, özelleştirileceği dedikodusu hiç dinmeyen ÇAYKUR’un Genel Müdür ataması yapılmalı. Ayrıca dikkat çeken bir başka konu Genel Müdürlüğe aday isimler. Teferruatını yazmayacağım ama Genel Müdürlük için Rize ve Kurum dışından isim aranmamalı. Uzun süredir Genel Müdürlüğü Yusuf Ziya Alim’e emanet etmişseniz demek ki görevinde başarılı. Başarılı görev asalete dönmelidir. Bunca zamandır atanmaması zaten eksikliktir. Atama konusunda Yusuf Ziya Alim’in AKP İl Başkanının kardeşi olduğu detayını tartışmak istemiyorum. Genel Müdür ataması Ankara’nın işi Sn. Cumhurbaşkanının imzasına bakar.  
Ekleme Tarihi: 18 Aralık 2019 - Çarşamba

ÇAYKUR’A ALİM ATANMALI

Genel Müdür Ekrem Yüce’nin siyasete atılmasıyla boşalan görev yaklaşık bir yıldır vekâleten sürdürülüyor.


Yüce’nin ayrıldığı Genel Müdürlüğe Vekaleten atanmış olan Yusuf Ziya Alim’in asaleten atanma zamanı geldi de geçiyor.


Rize’de yaşayan Rize’de yazan bir Gazeteci olarak şunu söyleyeyim ben çaycı değilim ama çaycılardan dinlediğim, nabzını tuttuğumuz halktan, kamuoyundan duyduklarım Yusuf Ziya Alim’in Genel Müdürlüğe asaleten atanması yönünde.


Bölgemizdeki en büyük Kamu Kuruluşunun başında gelen ÇAYKUR bu kadar uzun süredir başsız yani Genel Müdürsüz yönetiliyor.


Şunu söylerim, Kamu kuruluşlarında vekâleten görevler kurum içinde önemli imzalar atmaya engeldir.


Kurumun kalıcı veya önemli konularına imza atmak cesaret ister, yetki ister. Vekâleten görev yürüten hiçbir kurumda önemli kararları alamaz imzalar atamaz.


Ayrıca şuda var.


Bakanlık Vilayetinde tayinini çıkarttığı Valinin yerine hemen Vali ataması yaparken ÇAYKUR’daki bu gecikme niye.


Valiliklere kısa süreli vekâletler hariç uzun süreli vekil Vali hiç olmaz.


ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz’de binlerce çay üreticisinin yegâne sahibi olan kuruluştur. Üretici sahiplenilmesini ister. Özel sektörün ÇAYKUR’un olmadığı zamanki üretici üzerindeki olumsuz etkisini düşünmek dahi istemem.


Sık sık satılacağı, özelleştirileceği dedikodusu hiç dinmeyen ÇAYKUR’un Genel Müdür ataması yapılmalı.


Ayrıca dikkat çeken bir başka konu Genel Müdürlüğe aday isimler. Teferruatını yazmayacağım ama Genel Müdürlük için Rize ve Kurum dışından isim aranmamalı.


Uzun süredir Genel Müdürlüğü Yusuf Ziya Alim’e emanet etmişseniz demek ki görevinde başarılı. Başarılı görev asalete dönmelidir.


Bunca zamandır atanmaması zaten eksikliktir.


Atama konusunda Yusuf Ziya Alim’in AKP İl Başkanının kardeşi olduğu detayını tartışmak istemiyorum. Genel Müdür ataması Ankara’nın işi Sn. Cumhurbaşkanının imzasına bakar.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi