İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

HES CiMER’E RAĞMEN DEVAM EDİYOR

Bölge halkı istemiyor.      Derede su yok.     Fakat paranın gücü kullanılarak ısrarla HES yapmak için çalışmalar devam ediyor     HES yapılmasını istemeyen köylüler CİMER’e bile şikâyette bulunmuş. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın memleketi, ilçesi, baba ocağı Güneysu’dan bahsediyorum.     Daha dün gittim gördüm.     HES’de 40 yıl çalışmış birisi olarak bugüne kadar HES’lere hiç karşı olmadım, niye derseniz böyle katliamına yalanına şahit olmamıştım.     Taaki Gürgen deresindeki rezalete kadar.     Güneysu ilçe merkezinden 7 km yukarda vahşi kapitalizmin izlerini görünce böyle HES olmasın diyorum. Çünkü derede inekler içecek kadar su var. HES’in kovuğuna yetmez.      Köylüye yol yapıyoruz diye HES borularının döşenmesi başlamış.      Arazinin ana sahibi köylüler istemiyor, HES sahipleri paranın gücünü kullanarak inşaata hiçbir tepkiyi duymadan devam ediyor.       Yol yapıyorlar gördüm doğrudur.      Köylüler, ‘bu yolu Karayolları ağına aldırmışlar ama şu an bize lazım değil ve ne zaman hizmete girecek o da belirsiz’ diyor.      Dere kenarında perde beton demirli tahkimatlar yapılıyor. Perde beton kenarında kimsenin görmemesi mümkün olmayan çapı yaklaşık 1 metre ebadında 10 metre boyunda dev Su Boruları döşeniyor, üzeri yol yapıyoruz bahanesiyle de örtülüyor.      ‘Yol yapıyoruz' diye başlayıp HES (Hidroelektrik Santral) borusu döşeyen şirket köylüler tarafından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikâyet edildi. Şikâyet üzerine inşaat kısa bir süre durdu.      Köylüler ’Yedi aydır kaçak çalışan ve CİMER tarafından da tescillenen bu hukuksuzluk karşısında şirket hukuksuzluklarına devam ediyor. Yedi aydır alamadıkları izinleri iki günde aldık diyerek vatandaşı kandırmaya devam ediyorlar” diyor.     Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baba ocağında yaşanan bu olay köylüler tarafından çok tepki çekiyor.     Köylü HES istemiyor.      Duyarlı köylüler Seslerinin duyarak Cumhurbaşkanının konuyu sonlandırmasını istiyorlar.
Ekleme Tarihi: 23 Şubat 2020 - Pazar

HES CiMER’E RAĞMEN DEVAM EDİYOR

Bölge halkı istemiyor.

    
Derede su yok.

   
Fakat paranın gücü kullanılarak ısrarla HES yapmak için çalışmalar devam ediyor

   
HES yapılmasını istemeyen köylüler CİMER’e bile şikâyette bulunmuş. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın memleketi, ilçesi, baba ocağı Güneysu’dan bahsediyorum.

   
Daha dün gittim gördüm.

   
HES’de 40 yıl çalışmış birisi olarak bugüne kadar HES’lere hiç karşı olmadım, niye derseniz böyle katliamına yalanına şahit olmamıştım.

   
Taaki Gürgen deresindeki rezalete kadar.

   
Güneysu ilçe merkezinden 7 km yukarda vahşi kapitalizmin izlerini görünce böyle HES olmasın diyorum. Çünkü derede inekler içecek kadar su var. HES’in kovuğuna yetmez.

    
Köylüye yol yapıyoruz diye HES borularının döşenmesi başlamış.

    
Arazinin ana sahibi köylüler istemiyor, HES sahipleri paranın gücünü kullanarak inşaata hiçbir tepkiyi duymadan devam ediyor.

     
Yol yapıyorlar gördüm doğrudur.

    
Köylüler, ‘bu yolu Karayolları ağına aldırmışlar ama şu an bize lazım değil ve ne zaman hizmete girecek o da belirsiz’ diyor.

    
Dere kenarında perde beton demirli tahkimatlar yapılıyor. Perde beton kenarında kimsenin görmemesi mümkün olmayan çapı yaklaşık 1 metre ebadında 10 metre boyunda dev Su Boruları döşeniyor, üzeri yol yapıyoruz bahanesiyle de örtülüyor.

    
‘Yol yapıyoruz' diye başlayıp HES (Hidroelektrik Santral) borusu döşeyen şirket köylüler tarafından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikâyet edildi. Şikâyet üzerine inşaat kısa bir süre durdu.

    
Köylüler ’Yedi aydır kaçak çalışan ve CİMER tarafından da tescillenen bu hukuksuzluk karşısında şirket hukuksuzluklarına devam ediyor. Yedi aydır alamadıkları izinleri iki günde aldık diyerek vatandaşı kandırmaya devam ediyorlar” diyor.

   
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baba ocağında yaşanan bu olay köylüler tarafından çok tepki çekiyor.

   
Köylü HES istemiyor.

    
Duyarlı köylüler Seslerinin duyarak Cumhurbaşkanının konuyu sonlandırmasını istiyorlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi