İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZE'DE ONKOLOJİ DOKTORSUZ KALMASIN

Yalnız Rize değil Bölge için önemli bir sağlık hizmeti veriliyor Onkoloji Hastanemizde.     Birkaç yıl öncesine kadar önce Trabzon sonra Ankara ve İstanbul yollarında deva arayan hasta ve hasta sahiplerimiz Onkolojimizin hizmete girmesiyle çok rahatlamıştı. Rize dışına gitmek ayrıca önemli maddi külfet yüklerdi insanın sırtına o külfeti kaldıramayan birçok hemşerimizi tanıdım biliyorum. Yapılan hizmetlere yalnız Rizeliler değil tedavi için bölgeden Artvin’den, Giresun’dan, Bayburt’tan Erzurum, Gümüşhane ve Trabzon’dan gelen herkes hayırla dua etmiştir.     Son yıllarda sayısı hayli artan illet hastalığın tedavisinde, Türkiye’de sayılı merkezlerden birisi Rize’deki bu merkezdir.      Alet, araç gereç tarafından dört dörtlük ama yeterli sayıda Hekimimiz yok maalesef.      Önemli hizmet yapan Uzman Doktoru Erkan Kayıkçıoğlu’nun ayrılmak zorunda olduğunu Sağlık Müdürü Mustafa Tepe’nin açıklamasından öğreniyoruz.     Şunu iyi biliyoruz ki Onkolog çok kolay yetişmiyor. Neredeyse çeyrek ömürlük bir sürede yani 20 yılı aşkın sürede ihtisaslaşmış kaliteli bilgili bir Onkolog yetişiyor.     Ocak ayında basın mensuplarıyla buluştuğunda aydınlatıcı açıklamada bulunan İl Müdürümüz Mustafa Tepe 2019 yılında Rize dışındaki komşu illerden 1500 hastanın burada tedavi gördüğünü,75 yataklı merkezde günde ortalama 100 hastaya bakıldığını söylemişti.     Kanser hastaları özel ilgi ve ihtimam isteyen hastalardır.     Uzman doktorumuzun sebep ne olursa olsun ayrılarak Rize’den gitmesi çok büyük bir kayıptır. Yeni atamanın en erken atama Eylül sonunda gelebilecek olması yine ümit verici.      Onkoloji Hastanemiz sadece ilimize değil, bölgemize de bu alanda güvenilir ve kaliteli hizmet veren bir merkez niteliğindedir.       Ülkemiz genelinde en az yetişen uzman doktorların başında medikal onkologlar gelmekte. Birçok ilde ya hiç yoktur ya da çok az sayıda var olduğu bilgisini paylaşmak isterim.     Yetkililerin mümkün olduğunca kısa sürede Onkolog hekim ihtiyacını gidermesi çok elzemdir.
Ekleme Tarihi: 14 Haziran 2020 - Pazar

RİZE'DE ONKOLOJİ DOKTORSUZ KALMASIN

Yalnız Rize değil Bölge için önemli bir sağlık hizmeti veriliyor Onkoloji Hastanemizde.

   
Birkaç yıl öncesine kadar önce Trabzon sonra Ankara ve İstanbul yollarında deva arayan hasta ve hasta sahiplerimiz Onkolojimizin hizmete girmesiyle çok rahatlamıştı. Rize dışına gitmek ayrıca önemli maddi külfet yüklerdi insanın sırtına o külfeti kaldıramayan birçok hemşerimizi tanıdım biliyorum. Yapılan hizmetlere yalnız Rizeliler değil tedavi için bölgeden Artvin’den, Giresun’dan, Bayburt’tan Erzurum, Gümüşhane ve Trabzon’dan gelen herkes hayırla dua etmiştir.

   
Son yıllarda sayısı hayli artan illet hastalığın tedavisinde, Türkiye’de sayılı merkezlerden birisi Rize’deki bu merkezdir.

    
Alet, araç gereç tarafından dört dörtlük ama yeterli sayıda Hekimimiz yok maalesef.

    
Önemli hizmet yapan Uzman Doktoru Erkan Kayıkçıoğlu’nun ayrılmak zorunda olduğunu Sağlık Müdürü Mustafa Tepe’nin açıklamasından öğreniyoruz.

   
Şunu iyi biliyoruz ki Onkolog çok kolay yetişmiyor. Neredeyse çeyrek ömürlük bir sürede yani 20 yılı aşkın sürede ihtisaslaşmış kaliteli bilgili bir Onkolog yetişiyor.

   
Ocak ayında basın mensuplarıyla buluştuğunda aydınlatıcı açıklamada bulunan İl Müdürümüz Mustafa Tepe 2019 yılında Rize dışındaki komşu illerden 1500 hastanın burada tedavi gördüğünü,75 yataklı merkezde günde ortalama 100 hastaya bakıldığını söylemişti.

   
Kanser hastaları özel ilgi ve ihtimam isteyen hastalardır.

   
Uzman doktorumuzun sebep ne olursa olsun ayrılarak Rize’den gitmesi çok büyük bir kayıptır. Yeni atamanın en erken atama Eylül sonunda gelebilecek olması yine ümit verici.

    
Onkoloji Hastanemiz sadece ilimize değil, bölgemize de bu alanda güvenilir ve kaliteli hizmet veren bir merkez niteliğindedir.

     
Ülkemiz genelinde en az yetişen uzman doktorların başında medikal onkologlar gelmekte. Birçok ilde ya hiç yoktur ya da çok az sayıda var olduğu bilgisini paylaşmak isterim.

   
Yetkililerin mümkün olduğunca kısa sürede Onkolog hekim ihtiyacını gidermesi çok elzemdir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi