İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

Kırık Tüneli -2-

KIRIK TÜNELİ-2  Ovit Tünelinin küçük kardeşi olan Kırık Tüneli’nde işler sarpa sarmış gözüküyor.  2016 yılında başlanılan çalışmalar stop vaziyette.  Her ne kadar Ovit Tüneli sayesinde, İspir tarafından Rize’ye kışın da gidilip geliniyorsa da, 2380 metre rakımlı, virajlı korkulu Gölyurt Dağı’nı kış aylarında aşmak, hele ağır tonajlı arabalar için hiç de kolay olmuyor.  Şunu ısrarla söylüyorum Kırık Tüneli bağlantısı olmadan Ovit Tünelinden randıman beklenmesin.  Kırık açılmadığı sürece Ovit tünelinden elbette ki daha az araç geçecek. Bu durumu bunca para heba edildi boşuna paralar verildi diye yaygara yapan çok İrlandalılar olduğunu biliyoruz.  Ovit ve Kırık tünellerinin ihaleleri aynı zamanda yapılmıştı. 14,3 km’lik Ovit tüneli 5.yılda Başbakan Binali Yıldırım tarafından kış mevsiminde geçilmesi için trafiğe açılmış ve Cumhurbaşkanının katıldığı son törenle 6.yılda ve 24 Haziran seçimleri öncesinde 13 Haziran 2018 de tamamen açılmıştı.  Zorlu Gülyurt Dağı’nı devre dışı bırakarak, Rize-Erzurum arasındaki asıl mesafeyi kısaltacak ve ulaşımı kolaylaştıracak Kırık Tünelinde inşaat niye bitirilemiyor.  Kırık Tünelinde bir ara zeminde çürük arazi çıktı bundan dolayı iş çok yavaş gidiyor denilmişti. Daha sonra yüklenici firmanın işinin feshedilerek yeniden ihaleye çıkarılacağı ve ihaleye çıktığında büyük ihtimalle Cengiz İnşaata işin verileceği dedikodusunu bizzat duydum.  7200 metrelik Kırık Tüneli’nde bugüne kadar kaç metre delme yapıldı bilmiyorum?   Kırık Tünelinin Erzurum tarafındaki çıkışında bulunan köy eski bir AKP Milletvekilinin köyü ama yeterli ilgi gösteriyor diyemem. İktidar ekibi Tünele destek olamıyorsa başkasına bahane aranmamalı.   Parti yine bize kaldı misali Tünelde çalışma niye ilerlemiyor, sebebini, siyasetçilerimiz sormuyor? Yetkililer de açıklamıyor!   Ne var ki, kamuoyu artık merek ediyor: Kırık Tüneli’nde neler oluyor?  Rize’den Güneye doğru 17 Vilayeti ilgilendiren SEVGİ Yoluna lütfen STK ların ilgisi olduğu kadar İktidarında ilgisi olsun.  Bu yolun amigosu Tahsin Bayramoğlu ağabey yataklara düştü ama halen Kırık diyorsa ilgisindendir. 
Ekleme Tarihi: 07 Mayıs 2019 - Salı

Kırık Tüneli -2-

KIRIK TÜNELİ-2 


Ovit Tünelinin küçük kardeşi olan Kırık Tüneli’nde işler sarpa sarmış gözüküyor. 


2016 yılında başlanılan çalışmalar stop vaziyette. 


Her ne kadar Ovit Tüneli sayesinde, İspir tarafından Rize’ye kışın da gidilip geliniyorsa da, 2380 metre rakımlı, virajlı korkulu Gölyurt Dağı’nı kış aylarında aşmak, hele ağır tonajlı arabalar için hiç de kolay olmuyor. 


Şunu ısrarla söylüyorum Kırık Tüneli bağlantısı olmadan Ovit Tünelinden randıman beklenmesin. 


Kırık açılmadığı sürece Ovit tünelinden elbette ki daha az araç geçecek. Bu durumu bunca para heba edildi boşuna paralar verildi diye yaygara yapan çok İrlandalılar olduğunu biliyoruz. 


Ovit ve Kırık tünellerinin ihaleleri aynı zamanda yapılmıştı. 14,3 km’lik Ovit tüneli 5.yılda Başbakan Binali Yıldırım tarafından kış mevsiminde geçilmesi için trafiğe açılmış ve Cumhurbaşkanının katıldığı son törenle 6.yılda ve 24 Haziran seçimleri öncesinde 13 Haziran 2018 de tamamen açılmıştı. 


Zorlu Gülyurt Dağı’nı devre dışı bırakarak, Rize-Erzurum arasındaki asıl mesafeyi kısaltacak ve ulaşımı kolaylaştıracak Kırık Tünelinde inşaat niye bitirilemiyor. 


Kırık Tünelinde bir ara zeminde çürük arazi çıktı bundan dolayı iş çok yavaş gidiyor denilmişti. Daha sonra yüklenici firmanın işinin feshedilerek yeniden ihaleye çıkarılacağı ve ihaleye çıktığında büyük ihtimalle Cengiz İnşaata işin verileceği dedikodusunu bizzat duydum. 


7200 metrelik Kırık Tüneli’nde bugüne kadar kaç metre delme yapıldı bilmiyorum?  


Kırık Tünelinin Erzurum tarafındaki çıkışında bulunan köy eski bir AKP Milletvekilinin köyü ama yeterli ilgi gösteriyor diyemem. İktidar ekibi Tünele destek olamıyorsa başkasına bahane aranmamalı.  


Parti yine bize kaldı misali Tünelde çalışma niye ilerlemiyor, sebebini, siyasetçilerimiz sormuyor? Yetkililer de açıklamıyor!  


Ne var ki, kamuoyu artık merek ediyor: Kırık Tüneli’nde neler oluyor? 


Rize’den Güneye doğru 17 Vilayeti ilgilendiren SEVGİ Yoluna lütfen STK ların ilgisi olduğu kadar İktidarında ilgisi olsun. 


Bu yolun amigosu Tahsin Bayramoğlu ağabey yataklara düştü ama halen Kırık diyorsa ilgisindendir. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi