08 Mayıs 2026 - 21:19
İSMET PAŞA İLE DEREPAZARI HATIRASI
Doktor Hüseyin Akyıldız anlatıyor: İlköğretime Derepazarı İlkokulunda 1949 yılında başladım. 7 yaşındaydım. Okulda en iyi giyinen bendim. O yıl İsmet Paşa seçim nedeniyle Rize’ye gelmiş ve Derepazarı’na da uğramıştı. Bizim köyde büyük bir heyecan vardı. Kolay değil, dile kolay Atatürk’ün silah arkadaşı, ülkenin kurucularından ve lideri İsmet Paşa Derepazarı’ndaydı.
İSMET PAŞA MEHMET ÖMEROĞLU NUN KAHVESİ'NDE
En iyi giyindiğimden midir bilinmez, beni hemen bularak İsmet Paşa'nın geldiği yere götürdüler. İsmet Paşa Mehmet Ömeroğlu'nıun kahvesinin bahçesinde oturuyordu. İsmet Paşa'nın yanma kadar beni götürdüler. Tabi o zamanlar henüz 7 yaşında bir çocuğum, olanları tam olarak da kavrayamıyorum. Sonuçta o günler bugünler gibi değildi. Evlerde televizyon yok, haberler yok. İsmet Paşa’yı her gün ekranlarda görmek gibi bir durum yoktu.

MALPET'E ELEKTRİK NE ZAMAN GELECEK
Heyecanlanmıştım, bir de İsmet Paşa beni sol dizinin üzerine oturttu. Tabi beni İsmet Paşanın yanına kadar götürenlerin de bir hesabı vardı. Paşa ya Derepazarı’na elektriğin ne zaman geleceğini sormamı istemişlerdi. Ben de, benden istenileni yaptım ve İsmet Paşaya Derepazarı’na elektriğin ne zaman geleceğini sordum. Paşa bana “Elektriği sen ne yapacaksın?” diye sordu. Şaşırmıştım, ne diyeceğimi bilemedim, sonuçta karşımda İsmet Paşa vardı. Paşa durumu anlamış olacak ki benden yanıt beklemeden kendi konuşmaya devam etti ve “Tabi okumak için gaz lambası kullanıyorsun değil mi?” diye sordu. İşte bu yanıt verebileceğim bir soruydu. Ben de kendisine “3 numara lamba ile çalışıyoruz” dedim. Bana elektriğin yakında geleceğini söyledi.
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
ENİNE BOYUNA
Görüntüle →Son Yazıları
- EKREM ORHON RİZE DEMEKTİR
- RİZE VE BEN
- RİZE TARİHİNDEN HATIRALAR VURAL KAZMAZ RİZE’NİN HAFIZASIYDI
- MUSA’DAN BERİ’YE VE RİZE’YE YOLCULUK
- RİZE VE YORGUN ŞAİR
- DÜZENİN KARA NİMETLERİNE YENİLEN ESKİ MÜCAHİT YENİ MÜTAHİTLER
- KURTULUŞ VE RİZELİLER
- HAYAT DEVAM EDİYOR AMA ARTIK HIZIR ACİL’İMİZ YOK
- HAYAT DEVAM EDİYOR AMA ARTIK HIZIR ACİL’İMİZ YOK
- RİZE'DEN TAŞINAN KURUMLAR
İlginizi Çekebilir
Çocukken Cidden Büyükmüşüz
Rüzgara göre yön belirleyenler,asla doğru yolu bulamamıştır"
YILLAR SONRA YENİ BİR UMUT; TERÖRSÜZ TÜRKİYE
EKREM ORHON RİZE DEMEKTİR
Benim Derdim!..