‘Anneler Günü’ denilince neden ütü – fırın – mobilya vb akla gelir?
10 Mayıs ‘Anneler Günü’. Az bir zaman kaldı. Modern dünyanın ortaya koyduğu bir gelenek ya da kutlama. Ama, yinede güzel. Aslında hergün anneler günü….
TÜKETİM ÇILGINLIĞI
Son yıllarda bir özel bir gün, kutlama vb gündeme gelince hemen Tüketim Çılgınlığı akla geliyor ya da başlatılıyor. İhtiyaç mı – değil mi, israf mı – değil mi? sorgulanmadan alış veriş yapılıyor. Aslında hediyeleşmek güzel bir şey. Yanlış olan, hediyeleşmek ya da kutlama denilince akla hemen alışverişin – tüketimin gelmesi.
10 MAYIS ANNELER GÜNÜ
Annelerimiz, kutsaldır, göz bebeğimizdirler. Başımızın tacıdırlar. Mutlaka da hediye almalıyız da. Ama anneler günü geliyor diye, mutfak robotundan oturma gruplarına kadar yoğun bir reklam kampanyası başlatıldı ve daha şimdiden. Gerçi buna kampanya denmiyor, ‘Annenize En Güzel Hediye’ diye sunum yapılıyor. Annelere illa hediye alınacaksa; niye tava – tencere, süpürge, oturma grubu vb öne çıkarılıyor. Anneler günü mü kutlanacak yoksa evde sürekli çalışan birisine yeni bir ürün cihaz mı alınacak? Bir gariplik var. Herkesinde bunu düşünmesi gerekiyor.
Fakat; bir güne de sığdırılsa, Anneler Günü Kutlu Olsun. Ama ve güzel olan, her gün Anneler Günü olması.
TÜKETİN ÇILGINLIĞINA İSE…
Kutlama denilince başlatılan Tüketim Çılgınlıklarına ise TEMA Vakfı Kurucu Başkanı Merhum Hayrettin Karaca’nın, Tüketim Çılgınlığı’na dur demek, vurgu yapmak, dikkat çekmek için sözlediği güzel sözü hatırlatmakta fayda var: ‘Param var ama hakkım yok’
Kaynak: Tüketici TV
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Rize'de Bitmeyen Tartışma... Dal-Çık Bilmecesi
Görüntüle →Son Yazıları
- Ölüm olmasaydı, hırsın ve kibrin zehri bu dünyayı yaşanmaz kılardı
- Kurumlar kişilerin gücüyle değil, kişileri aşan sistemlerin güvencesiyle yaşar.
- Çay Bahçesi Bakımı Nasıl Yapılır. Bakım ve Yetiştiricilik Rehberi
- Soyal Medya Bataklığı Sadece Gençliği mi tehdit ediyor.
- Kasımpaşa’da Büyük Çöküş, Rizespor’da Büyük Güven
- Galatasaray’ın Karagümrük Galibiyeti: Skor Güzel, Futbol Kafa Karıştırıcı
- Kamu Kaynaklarını Kendi Hatalarını Örtmek İçin Kullanmak
- RİZESPOR ARTIK LİG ÜÇÜNCÜLÜĞÜNÜ HEDEF KOYMALI
- Gönül Dağı Dizisi
- Ferdi Zeyrek’in Ardından