Biz Aslında Yumuşak Huylu İnsanlar Olabilirdik
Güneşe hasret bırakan bu gri iklim ruhumuzu zaman zaman yorsa da; bizi biz yapan, bu toprakların o inatçı ve samimi yağmurlarıdır.
Bu şehrin yağmuru mutlu olmamıza engel oluyor. Sadece sokakları değil ruhumuzu da ıslatıyor. Farkında mısınız bilmem ama bu kasvetli havalar yavaş yavaş zihnimize karabulutları sokuyor.
Bizi ensemizden tutup depresyona ve çaktırmadan agresyona sürüklüyor. Belki de çok yumuşak huylu ve uyumlu, hatta düşük bir ihtimalle mülayim insanlar olacaktık ama bu yağmurlar bizi huysuz ve sinirli insanlara dönüştürdü.
Kendi evimizde bile huzur bulamayan, evdeki kediye bile kurulan, aksi insanlar olduk. Tam sakinleşeceğim günün stresini atmak için evimde sıcacık çay keyfi yapacağım o sırada gök gürlüyor. Camlar sarsılıyor, çocuklar korkuyor. Balkonda çamaşır kurumuyor, düşen yıldırımlar yüzünden elektrik kesiliyor. Elimde çayım karanlıkta ben gene sinirleniyorum.
Son 3 ayında sadece 9 gün güneş gören ben Rizeli olmaktan çok bir dere kenarı gibiyim. Kaygan, ıslak ve güvensiz hissediyorum. Günlük olarak evde kıyafetlerimizi değiştirmesek yosun da tutabilirdik. Neyseki yeşil yeşil yosun tutup üzerimizde kurbağalar ile gezmiyoruz!
Dışarı çıkmak bir ekstrem spora gitmek demek. Ayakkabılarım ıslanıyor, bazen ayağım kayıyor. Saçlarım ıslanıyor başım ağrıyor. Arabanın camı buğulanıyor sisten göz gözü görmüyor. Okula giderken ayağımın ıslanması beni pek mutlu etmiyor.
Şikayet etmiyorum tabii ki. Şehrimi ve yağmurları seviyorum. Aslında büyük felaketler değil, insanı küçük aksiliklerin üst üste gelmesi yoruyor. Yağmur da felaket değil sadece işleri zorlaştırıyor. İşler çok kolay ya bir de ıslak ıslak zor oluyor. Islatarak zorlaştırıyor işleri hava durumu.
Yine de şehrimi çok seviyorum, bizi yorsada sinüzitimi tetiklese de, şemsiye olmasına rağmen çapraz yağmurlar yüzüme gelse de yağmurları da seviyorum. Su sıkıntısı çeken şehirlere kıyasla şükür etmemiz gereken bir zenginliği var şehrimizin.
Yağmurla kavga etmiyorum ama yağmur da beni hep zora sokuyor. Havanın kapalı olması ruh halimizi olumsuz etkilese de bence yağmurları hepimiz seviyoruz. Yumuşak huylu olmak bu coğrafyada bizi daha da zora sokacağı için bu iklimin insanları olamazdık. Bizi biz yapan bu şehir ve iklime çok şey borçluyuz.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Bu Ülkede Devletin Parasına Dokunan Hesap Vermeli
Görüntüle →Son Yazıları
İlginizi Çekebilir
Trend Makaleler
Rize Esnafı Altın Tartar Gibi Seçim Yaptı. GüCÜ Paylaştırdı