Geçen gün İslam ülkeleri devlet ve hükümet başkanları Katar’ın başkenti Doha’da toplandı. Amaçları, 9 Eylül günü İsrail’in Doha’daki Hamas heyetini hedef alan ve altı kişinin öldüğü saldırı sonrası bir yol haritası belirlemekti. Yol haritasında, İsrail’in Gazze ve Batı Şeira’da uyguladığı soykırımın konuşulmasını ve İsrail’e olası bir yaptırım uygulanmasını, belki bir harekât yapılmasını bekliyorduk. Yoksa niye toplansınlar ki? İsrail, bazılarının, İslam İşbirliği Teşkilatında olmayan üç şeyi açıklarken bunları İslam, İşbirliği ve Teşkilat olarak belirlediği örgütün, Gazze ve Batı Şeria ile ilgili konuşmadıklarını, sadece Doha’ya desteklerini açıkladıklarını görünce gemi azıya aldı. Soykırımcı İsrail daha önce saldırdığı Yemen’e tekrar füze fırlattı. Ayrıca Gazze’ye de kara harekâtı başlattı, Gazze düştü düşüyor. Zaten hedefleri buŞunu demek istiyor Netanyahu: Sizi dikkate almıyoruz, gözümüzde yok hükmündesiniz. Çünkü siz Gazze’yi umursamıyorsunuz. İsrail aldığı cesaretle Mısır’a ve Suriye’ye de saldırabileceğini ima etti.
Böyle olunca daha çok bekleriz İsrail’in geri adım atmasını, soykırımdan vazgeçmesini…
Amerika Başkanı, Avrupalı liderler, emperyalist devletler ve dana da önemlisi Birleşmiş Milletler, iki yıldır sadece kınıyor. Başka hiçbir yaptırımları yok. ABD Başkanının İsrail’den korktuğunu bile söyleyenler var. Çünkü seçimlerde en çok Yahudi ve Ermeni lobisine güveniyorlar. Bu güveni kaybetmemek uğruna seslerini çıkarmıyorlar.
Tekrar bu hükümsüz teşkilatın olağanüstü zirvesine dönmek istiyorum. Koca koca adamlar toplanıp İsrail’i sözle kınamaktan başka, soykırımla ilgili hiçbir şeyi tartışmadıkları halde ülke liderleri ikili görüşmelerde ekonomik konuları konuşup durdu. Güzel de anlaşmalar yaptılar doğrusu. Bu arada Irak’la kallavi bir ticaret anlaşması gerçekleştirdi Cumhurbaşkanımız.
İletişim Başkanımızın açıkladığına göre, Cumhurbaşkanımız “İslam âlemi, İsrail'in bu yayılmacı emellerini boşa çıkaracak dirayete ve imkâna Allah'ın izniyle sahiptir. İsrail'in güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını, işgal ve istikrarsızlık politikalarına hız vereceğini biliyoruz” demiş.
Biz de yukarıda demiştik bunu zaten de somut adım atılması için Gazze’nin tamamen yıkılması mı bekleniyor?
Kısaca kör dünyanın gözü önünde bir katliam yaşanıyor ve kimse bunu görmüyor.
Bu arada Tunus’ta toplanıp Gazze’ye doğru yola çıkan uluslararası aktivistlerin bu çabasını doğru buluyor ve destekliyorum.
Muhabbetle efendim.
