İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZE LOJİSTİK İÇİN 75 YIL FAZLA

Rize İyidere lojistik için deniz dolgusuna taş taşınacak.    Yer ve uzaklık konusu tartışılmaya değer. 35 km den daha yakın yerler varken uzak mesafe tercihi neden.    Günlerdir yapılması planlanan yerde köylüler ve ilçe halkı Ramazan günü oruçlu halde nöbette. Yaşatılan eziyetten kimse memnun değil.    Taş Ocağı yapılmak istenen arazi hiç bozulmamış bakir bir alan. Mevcut yerden 3-5 km aşağıda 2 tane ruhsat alınmış taş ocağı var.    Yöre insanının haklı dileği İşkencedereden değil bu ocaklardan taş alınması.    Ayrıca bir detayı kimse dikkate alarak seslendirmiyor.    İşkencedere Vadisinde yapılmak istenen Taş Ocağı ÇED dosyasında belirtildiğine göre75 yıl işlenecek. Bu 75 yıl çok uzun bir süre olduğu için tepki çekiyor ama kimsenin umurunda değil.    Taş taşınarak dolacak olan İyidere Lojistik yapımı 75 yıl mı sürecek.    Herkes bilir ki hiçbir proje 75 yıl devam etmez. Böyle uzun bir projeye hiçbir şirket heveslenmez.    Dünyanın en uzun çift tüplü tüneli Ovit 6 yılda delindi.     Deniz doldurularak hizmete açılan ilk havalimanımız Ordu-Giresun 3 yılda tamamlandı.     2017 de deniz doldurularak başlanan Rize-Artvin Havalimanı sona ermek üzere demek ki 4-5 yılda yapılabiliyor.     Bunca örnek varken İyidere Lojistik dolgusu için 75 yıllık bir Taş Ocağında ısrar etmek niye.      Buradan anlaşılan şu ki, Lojistik dolgusu yapıldıktan sonra en az 70 yıl buradan kaya, taş, kum alınarak birileri para kazanacak.      Planlanan 100 hektarlık bir alan. ÇED 29 yıldan fazlasına izin vermiyor. İzin vermediği içinde 30+30+30 olarak planlanmış buda yaklaşık 75 yıla denk geliyor. Anladığımız liman tamamlanınca bu Ocaktan 70 yıl taş alınacak.     Bölge insanının tepkisi de buna.     İktidar sahipleri yöre insanını adam yerine koyarak bilgilendirme hiç yapmadı. Sebebi ne bilmiyoruz.     Ramazan günü yaşlı genç kadın erkek iftar saatlerine kadar bunca hak sahibine cefa çektirip beddua aldıklarının farkında mı?    Mazlumun garibanın duası kabul olur.    Mübarek ayda o araziyi bugüne kadar bekleyen, koruyarak geçimini sağlayan köylünün suçu hainlik yapmamak mı?    O köylülerin kesmeye kıyamadığı kocaman ağaçlar iş makinelerinin canavar dişleri arasında yok oluyor. İçi kan ağlayan İkizdere insanının sesi duyulur mu merak ediyorum.
Ekleme Tarihi: 27 Nisan 2021 - Salı

RİZE LOJİSTİK İÇİN 75 YIL FAZLA

Rize İyidere lojistik için deniz dolgusuna taş taşınacak.

  
Yer ve uzaklık konusu tartışılmaya değer. 35 km den daha yakın yerler varken uzak mesafe tercihi neden.

  
Günlerdir yapılması planlanan yerde köylüler ve ilçe halkı Ramazan günü oruçlu halde nöbette. Yaşatılan eziyetten kimse memnun değil.

  
Taş Ocağı yapılmak istenen arazi hiç bozulmamış bakir bir alan. Mevcut yerden 3-5 km aşağıda 2 tane ruhsat alınmış taş ocağı var.

  
Yöre insanının haklı dileği İşkencedereden değil bu ocaklardan taş alınması.

  
Ayrıca bir detayı kimse dikkate alarak seslendirmiyor.

  
İşkencedere Vadisinde yapılmak istenen Taş Ocağı ÇED dosyasında belirtildiğine göre75 yıl işlenecek. Bu 75 yıl çok uzun bir süre olduğu için tepki çekiyor ama kimsenin umurunda değil.

  
Taş taşınarak dolacak olan İyidere Lojistik yapımı 75 yıl mı sürecek.

  
Herkes bilir ki hiçbir proje 75 yıl devam etmez. Böyle uzun bir projeye hiçbir şirket heveslenmez.

  
Dünyanın en uzun çift tüplü tüneli Ovit 6 yılda delindi.

   
Deniz doldurularak hizmete açılan ilk havalimanımız Ordu-Giresun 3 yılda tamamlandı.

   
2017 de deniz doldurularak başlanan Rize-Artvin Havalimanı sona ermek üzere demek ki 4-5 yılda yapılabiliyor.

   
Bunca örnek varken İyidere Lojistik dolgusu için 75 yıllık bir Taş Ocağında ısrar etmek niye.

    
Buradan anlaşılan şu ki, Lojistik dolgusu yapıldıktan sonra en az 70 yıl buradan kaya, taş, kum alınarak birileri para kazanacak.

    
Planlanan 100 hektarlık bir alan. ÇED 29 yıldan fazlasına izin vermiyor. İzin vermediği içinde 30+30+30 olarak planlanmış buda yaklaşık 75 yıla denk geliyor. Anladığımız liman tamamlanınca bu Ocaktan 70 yıl taş alınacak.

   
Bölge insanının tepkisi de buna.

   
İktidar sahipleri yöre insanını adam yerine koyarak bilgilendirme hiç yapmadı. Sebebi ne bilmiyoruz.

   
Ramazan günü yaşlı genç kadın erkek iftar saatlerine kadar bunca hak sahibine cefa çektirip beddua aldıklarının farkında mı?

  
Mazlumun garibanın duası kabul olur.

  
Mübarek ayda o araziyi bugüne kadar bekleyen, koruyarak geçimini sağlayan köylünün suçu hainlik yapmamak mı?

  
O köylülerin kesmeye kıyamadığı kocaman ağaçlar iş makinelerinin canavar dişleri arasında yok oluyor. İçi kan ağlayan İkizdere insanının sesi duyulur mu merak ediyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi