İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

KORUYANDA RİZELİ YIKAN DA RİZELİ

             İKİZDEREDE KORUYANDA RİZELİ YIKANDA RİZELİ İkizdere Vadisi, dünyada 200 korunması gereken doğal Vadiden bir tanesi. Karadeniz’e akan, bölgedeki tabiata hayat veren bu vadinin kılcal damarlardan biriside İşkencederesi.     İşte bu cennet vadide bir haftadır iş makineleri köylünün kesmeye kıyamadığı ağaçları koparmaya kırmaya başladı.    Yazımın başlığına koyduğum, kamuoyunda dillendirilen ’koruyanda Rizeli, yıkanda Rizeli ’sözü konuya cuk diye oturdu.      Rizeli, ünlü çevreci, Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan, Avukat Remzi Kazmaz boşuna konuşmaz, Kazmaz çok iddialı  “Cengiz’in milli parkı taş ocağı yapma girişimi hukuksuzdur” diyor.     Liman yapımı için taş ocağına ihtiyaç var. Liman bölgesine 5 km, 10 km mesafede ruhsatlı Taş ocakları dururken şirketin 35 km mesafedeki İşkencedere Vadisi’nden neden taş taşıyacağı merak konusu.     Remzi Kazmaz, “Pis kokular var” diyorsa boşuna değildir. İddialara göre Japonya’dan kredi bulunmuş. Bu kredinin önemli kısmı taş çıkarma ve nakliye işinde harcanacak. Nakliyeyi yapan taşeron şirketin de eski AKP’li bir milletvekili olduğunu söylüyor Avukat Kazmaz.     İkizdereli ünlü ses sanatçısı Tarkan, Rizeli çevreci Remzi Kazmaz ve köylüler, ormanda, kıyıda, koyda rant peşinde koşan bu Rizeliye karşı direniyor.    Tarkan’ın şu sözleri çok şey anlatıyor “Güzel memleketimize bu katliamları reva görenler... bi durun artık, yeter ’“Yanınızdayım”.      İkizdere köylüleri direnişlerinde yalnız değil. İktidar hariç birçok siyasi parti temsilcilerini her gün orada görmek mümkün. Köylüler günlerdir yeşil bitki örtüsü bozulmasın ormanımız harap olmasın diye direniyor.      Jandarma güvenliği sağlamak için günlerdir köylü ile iş makinesi arasında yeşil hat gibi koruma duvarı örmüş. bazende bibergazı ikramında bulunmuş. Tek tesellimiz silahla bugüne kadar işlem yapılmaması,     İnşaatı yapan şirket Mehmet Cengiz’e ait.     Remzi Kazmaz’ın söylediği gibi ’Hani, ettiği küfür ile “unutulmazlar” arasına giren, Mehmet Cengiz’in dozerlerini yığdığı ormanın bitişiğinde kendi ilçesi Kalkandere var.  Yok, edeceği doğanın kucağında doğmuş. Son asrın en ayrıcalıklı müteahhidi olup ününe ün katmış’.       İkizdere Vadisinden taş alacağız diye doğa katliamı yaşandığı bir gerçek. Bu gerçeği görmezden gelen AKP hükümeti yöre insanının tepkisini çekiyor.      Bugüne kadar Devletin Vatandaştan koruduğu ormanları ne acıdır ki şimdi Vatandaş Devletin korumasındaki Cengiz holdingin iş makinelerinden korumaya çalışıyor.
Ekleme Tarihi: 03 Mayıs 2021 - Pazartesi

KORUYANDA RİZELİ YIKAN DA RİZELİ

             İKİZDEREDE KORUYANDA RİZELİ YIKANDA RİZELİ

İkizdere Vadisi, dünyada 200 korunması gereken doğal Vadiden bir tanesi. Karadeniz’e akan, bölgedeki tabiata hayat veren bu vadinin kılcal damarlardan biriside İşkencederesi.

   
İşte bu cennet vadide bir haftadır iş makineleri köylünün kesmeye kıyamadığı ağaçları koparmaya kırmaya başladı.

  
Yazımın başlığına koyduğum, kamuoyunda dillendirilen ’koruyanda Rizeli, yıkanda Rizeli ’sözü konuya cuk diye oturdu.

    
Rizeli, ünlü çevreci, Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan, Avukat Remzi Kazmaz boşuna konuşmaz, Kazmaz çok iddialı  “Cengiz’in milli parkı taş ocağı yapma girişimi hukuksuzdur” diyor.

   
Liman yapımı için taş ocağına ihtiyaç var. Liman bölgesine 5 km, 10 km mesafede ruhsatlı Taş ocakları dururken şirketin 35 km mesafedeki İşkencedere Vadisi’nden neden taş taşıyacağı merak konusu.

   
Remzi Kazmaz, “Pis kokular var” diyorsa boşuna değildir. İddialara göre Japonya’dan kredi bulunmuş. Bu kredinin önemli kısmı taş çıkarma ve nakliye işinde harcanacak. Nakliyeyi yapan taşeron şirketin de eski AKP’li bir milletvekili olduğunu söylüyor Avukat Kazmaz.

   
İkizdereli ünlü ses sanatçısı Tarkan, Rizeli çevreci Remzi Kazmaz ve köylüler, ormanda, kıyıda, koyda rant peşinde koşan bu Rizeliye karşı direniyor.

  
Tarkan’ın şu sözleri çok şey anlatıyor “Güzel memleketimize bu katliamları reva görenler... bi durun artık, yeter ’“Yanınızdayım”.

    
İkizdere köylüleri direnişlerinde yalnız değil. İktidar hariç birçok siyasi parti temsilcilerini her gün orada görmek mümkün. Köylüler günlerdir yeşil bitki örtüsü bozulmasın ormanımız harap olmasın diye direniyor.

    
Jandarma güvenliği sağlamak için günlerdir köylü ile iş makinesi arasında yeşil hat gibi koruma duvarı örmüş. bazende bibergazı ikramında bulunmuş. Tek tesellimiz silahla bugüne kadar işlem yapılmaması,

   
İnşaatı yapan şirket Mehmet Cengiz’e ait.

   
Remzi Kazmaz’ın söylediği gibi ’Hani, ettiği küfür ile “unutulmazlar” arasına giren, Mehmet Cengiz’in dozerlerini yığdığı ormanın bitişiğinde kendi ilçesi Kalkandere var.  Yok, edeceği doğanın kucağında doğmuş. Son asrın en ayrıcalıklı müteahhidi olup ününe ün katmış’.

     
İkizdere Vadisinden taş alacağız diye doğa katliamı yaşandığı bir gerçek. Bu gerçeği görmezden gelen AKP hükümeti yöre insanının tepkisini çekiyor.

    
Bugüne kadar Devletin Vatandaştan koruduğu ormanları ne acıdır ki şimdi Vatandaş Devletin korumasındaki Cengiz holdingin iş makinelerinden korumaya çalışıyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi