Prof..Dr. Hızır ÖNSOY
Köşe Yazarı
Prof..Dr. Hızır ÖNSOY
 

ACIMIZ BÜYÜK

Acımız büyük. Artık yazmayacağım. Ben, kardeşim İsmet Kösoğlu ve diğer arkadaşlar, Rize’mizin taşkın ve heyelanlarını, sorunlarını yazmaktan ve dile getirmekten, ağzımızda tüy bitti Rize deyimiyle. Yine kriz komiteleri kurulur. Sarı çizmeler giyilir. Felaket alanına gidilir. Acılar, üzüntüler karşısında, sağa sola bakılır bakılır… Ben unuttum. Kaç bin defa ‘’KRİZ KOMİTESİ’’ yerine , ‘’RİSK KOMİTESİ’’ kuralım dedim. Ve sorunu önceden çözelim. Hırsız kapımıza dayanmadan dedim mi? Dedim. Bir an evvel ‘’SU KAYNAKLARI BAKANLIĞI’’nı ihdas edelim dedim mi? Dedim. Sadece sel taşkın ve heyelanlar değil, kuraklık sorunu da kapımızda ülkemizde. ‘’ÇOKSU-YOKSU’’ benim sloganımdır. Bunu, her inşaat mühendisi olacak öğrencime, bıkmadan söylüyorum, söylemeğe devam ediyorum. Zira, her ikisi de, ülkemiz de büyük sorunlar yaratıyor. ‘’ALLAH RIZASI İÇİN’’, ömrünün 52 yılını bu alanda araştıran ve çalışan bir kişiye, bir yetkili, bir bilim adamını davet edip, danışmaz mı? Eğer gerekmiyorsa, biz bu alanda yanlış kürek çekmişiz. Eyvah… Yazmayacağım. Yazmayacağım. Konuşmayacağım…  
Ekleme Tarihi: 16 Temmuz 2021 - Cuma

ACIMIZ BÜYÜK

Acımız büyük.

Artık yazmayacağım.

Ben, kardeşim İsmet Kösoğlu ve diğer arkadaşlar, Rize’mizin taşkın ve heyelanlarını, sorunlarını yazmaktan ve dile getirmekten, ağzımızda tüy bitti Rize deyimiyle.

Yine kriz komiteleri kurulur. Sarı çizmeler giyilir. Felaket alanına gidilir. Acılar, üzüntüler karşısında, sağa sola bakılır bakılır…

Ben unuttum.

Kaç bin defa ‘’KRİZ KOMİTESİ’’ yerine , ‘’RİSK KOMİTESİ’’ kuralım dedim.

Ve sorunu önceden çözelim. Hırsız kapımıza dayanmadan dedim mi?

Dedim.

Bir an evvel ‘’SU KAYNAKLARI BAKANLIĞI’’nı ihdas edelim dedim mi?

Dedim.

Sadece sel taşkın ve heyelanlar değil, kuraklık sorunu da kapımızda ülkemizde.

‘’ÇOKSU-YOKSU’’ benim sloganımdır. Bunu, her inşaat mühendisi olacak öğrencime, bıkmadan söylüyorum, söylemeğe devam ediyorum.

Zira, her ikisi de, ülkemiz de büyük sorunlar yaratıyor.

‘’ALLAH RIZASI İÇİN’’, ömrünün 52 yılını bu alanda araştıran ve çalışan bir kişiye, bir yetkili, bir bilim adamını davet edip, danışmaz mı?

Eğer gerekmiyorsa, biz bu alanda yanlış kürek çekmişiz.

Eyvah…

Yazmayacağım. Yazmayacağım. Konuşmayacağım…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi