İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

ÇAYKUR VE EKREM YÜCE

ÇAYKUR Eski Genel Müdürü, bugünkü Sakarya ilinin AKP den seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Cumhurbaşkanı tarafından yeniden ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.    En son Giresun’daki DOKAP Başkanlığından 31 Mart 2019 Yerel Seçim süresine kadar ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne atanmış olan Ekrem Yüce’nin bu kez Yönetim Kurulu Üyesi olarak Rize’ye gelişini Rahmetli Demirel’e benzetiyorum.  Okurlarım hatırlar, siyasete damga vurmuş usta lider Süleyman Demirel darbelerle, istifalarla değişik tarihlerde siyaset arenasına 6 kez gelip 7 kez şapkasını alıp gitmişti.  Rize’yi çok seven Ekrem Yüce’de Demirel’in rekoruna yetişmek üzere. Bildiğim kadarıyla 3.kez Rize’ye geldi.  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem Yüce’nin atamasını Cumhurbaşkanı yaptı.   İnşallah bu atama bölgenin lokomotifi olan ÇAYKUR’umuz için hayırlı olmuştur.  Genel Müdürlükte 1 üyeliğin açık olduğunu da böylece öğrenmiş olduk. Ekrem Yüce açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gereğince   atanmış.  Cumhurbaşkanına söz söylemek bizi aşar ama şunu belirtmeden geçemem. Kamuoyunda konuşulan sürekli zarar eden bölgemizin can damarı ÇAYKUR Özelleşme, satılma için mi hazırlanıyor.  Bugüne kadar özelleşmemesi yönetenlerin Rizeli olmasındandır.  İnşallah bu gelişme böyle bir düşünceyi tetiklemez.  Ekrem Yüce’nin Yönetim Kurulu Üyesi olması belki de hayırlı olmuştur, çünkü Çayın içinden geliyor, ÇAYKUR’u günahıyla sevabıyla yakından tanıyor.  Yüce'nin de atandığı ÇAYKUR Genel Müdürlüğü yönetim kurulu Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş, İsmail Hakkı Soba ve Ali Kemal Yıldız'dan oluşuyordu.  Ekrem Yüce’nin katılımıyla 5 üyeden oluşan Yönetim Kurulunda 2 dönemdir bulunan ve Borsanın elemanı İsmail Hakkı Soba’nın üyeliği sona ermişti. Bilindiği gibi İsmail Hakkı Soba 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerde AKP listesinden Rize Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilerek, buradan 1,5 yıl Rize Belediyesi İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştü.  İsmail Hakkı SOBA AKP Hükümeti tarafından 06/01/2017 tarihinde ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştı. 2016 yılından bu yana Rize Ticaret Borsası Ürün Borsa Müdürü olarak görev yapmakta.   ÇAYKUR eşittir AKP demeye az kaldı fakat sonunda zararın hesabı halka çıkarılmamalı, çünkü iktidarın temsilcileri işbaşında. Yıllardır süregelen zarar var ise bununda göz önünde bulundurulması gerekir.  Ekrem Yüce ÇAYKUR ve Rize’ye hayırlı olsun. 
Ekleme Tarihi: 28 Ocak 2020 - Salı

ÇAYKUR VE EKREM YÜCE

ÇAYKUR Eski Genel Müdürü, bugünkü Sakarya ilinin AKP den seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Cumhurbaşkanı tarafından yeniden ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. 
 

En son Giresun’daki DOKAP Başkanlığından 31 Mart 2019 Yerel Seçim süresine kadar ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne atanmış olan Ekrem Yüce’nin bu kez Yönetim Kurulu Üyesi olarak Rize’ye gelişini Rahmetli Demirel’e benzetiyorum. 


Okurlarım hatırlar, siyasete damga vurmuş usta lider Süleyman Demirel darbelerle, istifalarla değişik tarihlerde siyaset arenasına 6 kez gelip 7 kez şapkasını alıp gitmişti. 


Rize’yi çok seven Ekrem Yüce’de Demirel’in rekoruna yetişmek üzere. Bildiğim kadarıyla 3.kez Rize’ye geldi. 


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem Yüce’nin atamasını Cumhurbaşkanı yaptı.  


İnşallah bu atama bölgenin lokomotifi olan ÇAYKUR’umuz için hayırlı olmuştur. 


Genel Müdürlükte 1 üyeliğin açık olduğunu da böylece öğrenmiş olduk. Ekrem Yüce açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gereğince   atanmış. 


Cumhurbaşkanına söz söylemek bizi aşar ama şunu belirtmeden geçemem. Kamuoyunda konuşulan sürekli zarar eden bölgemizin can damarı ÇAYKUR Özelleşme, satılma için mi hazırlanıyor. 


Bugüne kadar özelleşmemesi yönetenlerin Rizeli olmasındandır. 


İnşallah bu gelişme böyle bir düşünceyi tetiklemez. 


Ekrem Yüce’nin Yönetim Kurulu Üyesi olması belki de hayırlı olmuştur, çünkü Çayın içinden geliyor, ÇAYKUR’u günahıyla sevabıyla yakından tanıyor. 


Yüce'nin de atandığı ÇAYKUR Genel Müdürlüğü yönetim kurulu Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş, İsmail Hakkı Soba ve Ali Kemal Yıldız'dan oluşuyordu. 


Ekrem Yüce’nin katılımıyla 5 üyeden oluşan Yönetim Kurulunda 2 dönemdir bulunan ve Borsanın elemanı İsmail Hakkı Soba’nın üyeliği sona ermişti. Bilindiği gibi İsmail Hakkı Soba 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerde AKP listesinden Rize Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilerek, buradan 1,5 yıl Rize Belediyesi İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştü.  İsmail Hakkı SOBA AKP Hükümeti tarafından 06/01/2017 tarihinde ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştı. 2016 yılından bu yana Rize Ticaret Borsası Ürün Borsa Müdürü olarak görev yapmakta.  


ÇAYKUR eşittir AKP demeye az kaldı fakat sonunda zararın hesabı halka çıkarılmamalı, çünkü iktidarın temsilcileri işbaşında. Yıllardır süregelen zarar var ise bununda göz önünde bulundurulması gerekir. 


Ekrem Yüce ÇAYKUR ve Rize’ye hayırlı olsun. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi