İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

KIRIK NE ZAMAN-7

Mübarek Ramazanımız herkese hayırlı olsun, yaşadığımız karanlık günlerin aydınlanmasına vesile olsun inşallah.       Evde işbaşındayız. Yazmamış olmuyor.      Rize-Erzurum karayolunun Ovit Tünelinden sonra olmazsa olmazlarından biriside önce Kırık sonra Dallı kavak tünelleridir.       2015 Mart ayında büyük umutlarla delinmeye başlanılan 7200 metre uzunluğundaki KIRIK Tünelinde 3 yıla yakındır çalışmalar durmuş durumda.        2380 metre rakımlı Gölyurt Dağı’nı aşmak için planlanan KIRIK Tüneli baş ağrıtmaya devam ediyor. Burada her geciken gün bölgenin aleyhine oluyor. Oysa tünel açılmaya başlandığına bizde Tahsin Bayramoğlu ağabeyimiz kadar  sevinmiştik.       Çok virajlı ve uzun 2380 metre yükseklikteki eski adı Hortik olan Gölyurt Dağı’nı devre dışı bırakarak bilhassa kış mevsiminde trafik akışını rahatlatacak projenin durması yöre insanının ve sürücülerin haklı tepkisine sebep oluyor.        Rize-Erzurum arasındaki mesafeyi Ovit Tüneli ile birlikte önemli ölçüde kısaltacak KIRIK Tünelinde ne zaman çalışmanın başlayacağı belirsizliğini koruyor.       Proje şu anda Yargıda.        Mahkeme ne zaman karar verir bilinmez.      7200 metrelik Kırık Tüneli’nde işi alan firma beklenen gelişmeyi gösterememişti. Bundan dolayı işi feshedilmişti. Çalışma sürecinde tünelde 55-60 oranında delme gerçekleşmiş durumda. Buna karşılık beton destekleme işi 20 lerde.       Kırık Tünelinde İspir tarafından 3bin 500 metre, Şabanköprü tarafından da ancak 600 metre ilerlenebilmiş.      2380 metredeki Gölyurt Geçidinde kış mevsiminde zorlukla trafik geçişi olurken birçok trafik kazasıda meydana geliyor..     Çalışma başlaması konusunda tepki gösteren birçok duyarlı insanlarımız var. Hele bir tanesi var ki hem partili hem vatansever, hem İspirli.  Memleket sevdalısı Tahsin Bayramoğlu.  Hasta yatağında bile KIRIK Tünelinin yapılmasını isteyen Bayramoğlu ağabeyimin sesini duyun artık.      KIRIK Tüneli ile ilgili feryadını yazdığı dilekçelerle sorumlulara ulaştıran Tahsin Bayramoğlu yargı kararını vererek ihale sürecinin sonlandırılmasını bekliyor.      Rize-Erzurum karayolu üzerindeki bu tüneller zinciri tamamlandığında Doğu ve GAP’a uzanan en kısa ve güvenli yol 42 kilometre kısalmış olacak.
Ekleme Tarihi: 26 Nisan 2020 - Pazar

KIRIK NE ZAMAN-7

Mübarek Ramazanımız herkese hayırlı olsun, yaşadığımız karanlık günlerin aydınlanmasına vesile olsun inşallah.

 

   
Evde işbaşındayız. Yazmamış olmuyor. 

   
Rize-Erzurum karayolunun Ovit Tünelinden sonra olmazsa olmazlarından biriside önce Kırık sonra Dallı kavak tünelleridir.

     
2015 Mart ayında büyük umutlarla delinmeye başlanılan 7200 metre uzunluğundaki KIRIK Tünelinde 3 yıla yakındır çalışmalar durmuş durumda.

      
2380 metre rakımlı Gölyurt Dağı’nı aşmak için planlanan KIRIK Tüneli baş ağrıtmaya devam ediyor. Burada her geciken gün bölgenin aleyhine oluyor. Oysa tünel açılmaya başlandığına bizde Tahsin Bayramoğlu ağabeyimiz kadar  sevinmiştik.

     
Çok virajlı ve uzun 2380 metre yükseklikteki eski adı Hortik olan Gölyurt Dağı’nı devre dışı bırakarak bilhassa kış mevsiminde trafik akışını rahatlatacak projenin durması yöre insanının ve sürücülerin haklı tepkisine sebep oluyor.

      
Rize-Erzurum arasındaki mesafeyi Ovit Tüneli ile birlikte önemli ölçüde kısaltacak KIRIK Tünelinde ne zaman çalışmanın başlayacağı belirsizliğini koruyor.

     
Proje şu anda Yargıda.

      
Mahkeme ne zaman karar verir bilinmez.

    
7200 metrelik Kırık Tüneli’nde işi alan firma beklenen gelişmeyi gösterememişti. Bundan dolayı işi feshedilmişti. Çalışma sürecinde tünelde 55-60 oranında delme gerçekleşmiş durumda. Buna karşılık beton destekleme işi 20 lerde.

     
Kırık Tünelinde İspir tarafından 3bin 500 metre, Şabanköprü tarafından da ancak 600 metre ilerlenebilmiş.

    
2380 metredeki Gölyurt Geçidinde kış mevsiminde zorlukla trafik geçişi olurken birçok trafik kazasıda meydana geliyor..

   
Çalışma başlaması konusunda tepki gösteren birçok duyarlı insanlarımız var. Hele bir tanesi var ki hem partili hem vatansever, hem İspirli.  Memleket sevdalısı Tahsin Bayramoğlu.  Hasta yatağında bile KIRIK Tünelinin yapılmasını isteyen Bayramoğlu ağabeyimin sesini duyun artık.

    
KIRIK Tüneli ile ilgili feryadını yazdığı dilekçelerle sorumlulara ulaştıran Tahsin Bayramoğlu yargı kararını vererek ihale sürecinin sonlandırılmasını bekliyor.

    
Rize-Erzurum karayolu üzerindeki bu tüneller zinciri tamamlandığında Doğu ve GAP’a uzanan en kısa ve güvenli yol 42 kilometre kısalmış olacak.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi