Deniz VARLI
Köşe Yazarı
Deniz VARLI
.
 

ÇAYKUR'DA YAŞ ÇAY YÜKLEME İŞİ

ÇAYKUR alım yerlerindeki çayı kamyona yükleyip fabrikaya taşınması işini yıllardır ihale ile taşeronlara yaptırıyor. Fotoğrafta Kalecik Çay Fabrikasının 17.03.2020'de yapılan yaş çay yükleme ve taşıma işi ihale ilanı görülmektedir. ÇAYKUR bütün fabrikaları için, çay sezonu başlamadan önce bu ihaleleri yapıyor ve kazanan taşeronlarla sözleşme imzalıyor. Alım yerine yükleme işçisi ile gelip çayı kamyona yüklemesi ve bağlı olduğu fabrikaya taşıması için taşeronlara para ödeniyor. Bazı uyanık taşeronların, alım yerine kamyonla birlikte yükleme işçilerini götürmediği, vatandaşlara "Çayı siz yükleyeceksiniz, yoksa çay burada kalır." diye tehditle karışık emrivaki yaptıkları yönünde şikayetler geliyor. Her taşeron böyle yapmıyor ama değişik bölgelerden vatandaşların yoğun şikayeti haline geliyor bu konu. ÇAYKUR Genel Müdürü Sayın Yusuf Ziya Alim'in bilgisine sunalım. Milletin parasını ödediğiniz taşeronların işi hakkaniyetle yapıp yapmamasının sorumluluğu üzerinizdedir. Böyle uyanıklık yaparak haksız kazanç elde edilmesine aracılık yapmak istemezsiniz sanırım.
Ekleme Tarihi: 21 Temmuz 2020 - Salı

ÇAYKUR'DA YAŞ ÇAY YÜKLEME İŞİ

ÇAYKUR alım yerlerindeki çayı kamyona yükleyip fabrikaya taşınması işini yıllardır ihale ile taşeronlara yaptırıyor. Fotoğrafta Kalecik Çay Fabrikasının 17.03.2020'de yapılan yaş çay yükleme ve taşıma işi ihale ilanı görülmektedir. ÇAYKUR bütün fabrikaları için, çay sezonu başlamadan önce bu ihaleleri yapıyor ve kazanan taşeronlarla sözleşme imzalıyor.

Alım yerine yükleme işçisi ile gelip çayı kamyona yüklemesi ve bağlı olduğu fabrikaya taşıması için taşeronlara para ödeniyor. Bazı uyanık taşeronların, alım yerine kamyonla birlikte yükleme işçilerini götürmediği, vatandaşlara "Çayı siz yükleyeceksiniz, yoksa çay burada kalır." diye tehditle karışık emrivaki yaptıkları yönünde şikayetler geliyor.

Her taşeron böyle yapmıyor ama değişik bölgelerden vatandaşların yoğun şikayeti haline geliyor bu konu. ÇAYKUR Genel Müdürü Sayın Yusuf Ziya Alim'in bilgisine sunalım.

Milletin parasını ödediğiniz taşeronların işi hakkaniyetle yapıp yapmamasının sorumluluğu üzerinizdedir. Böyle uyanıklık yaparak haksız kazanç elde edilmesine aracılık yapmak istemezsiniz sanırım.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi