İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

MEMLEKETTEN NOTLAR

İkizdere Nüfus Müdürlüğü    Kamu kuruluşlarımızın bazılarında personel yığılması yani fazlalığı olurken bazı birimler çok eksikle çalışıyor.     Bu kuruluşlardan birisi İkizdere İlçe Nüfus Müdürlüğü. Burada yıllardır personel eksikliği var bende birkaç kez duyurdum ama sesimizi duyan maalesef yok.     Bugün işim dolayısıyla gittiğim İkizdere Nüfus Müdürlüğünde adeta incin top oynuyordu. Müdür izinli yerine bakan memur bey hem müdürlük hem memurluk yapıyor.     Yaz mevsiminde yoğun bir gurbetçi akını olduğunu biliyoruz. Genelde gurbetçiler Nüfus işlerini büyük şehirlerde kalabalık yerlerde görmektense daha sakin olan ilçeleri tercih ederler. İkizdere böyle bir yer. Nüfus hareketliliği hayli fazla ama çalışan personel 1 kişi. Yazık günahtır. Adam tuvalete gidecek olsa kapıyı kilitliyor. Çiftekavakta Trafik tehlikesi Çiftekavak sahilinde piknik ve plaj için yapılan araç parkına karşı etkili tedbir alınmalı. Rize çıkışı Çifte Kavak ta Polis kontrol noktasının hemen karşısında yapılan araç parkları trafikte akan arabalar için tehlikeli oluyor. Konu hakkında yazmam için sürücüler şikâyet ediyor. Herhangi bir kaza olmaması için şikâyetlerini dile getiren sürücüler karayolu kenarına araç PARK ettirilmemesini istiyor. Geçerken görülüyor çoğunlukla otomobiller park ediyor. Ailelere ya piknik için oturmaya veya aşağıda plaj için denize girmeye geliyor. Gelirken arabalarını karayolu kenarında park ediyorlar. Bu araç parkı Rize’den Trabzon istikametine giden araçlar için çok tehlikeli. Araçların önünden aniden çocuklar ve kadınlar karşıya geçmek için çıkabiliyor. Her an kaza ile karşı karşıyayız. Herhangi bir kaza olmadan tedbir alınmalı. Emniyetimiz buraya tedbir almalı. Ya araç parkını yasaklasınlar veya burada ekip bulundursunlar. ÇAY Üzerinde Hatırlarsınız 7 Haziran 2020 günü İkizdere’de 23 Ton kuru Çay yüklü TIR kaza yapmıştı. O kazada Tır sürücüsü ölmüş ama haberlerde gündem hep kaçak veya ithal edilen Kuru çay üzerine olmuştu. Konu hakkında Meclise araştırma önergeleri verilmiş sorumlu Bakan ancak iki gün önce cevap vermiş. .CHP Tekirdağ Milletvekili Çay hakkında önerge veriyor. Bakan Pakdemirli, “Çay ithalatında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Talep eden firmalar çay ithalatı yapabilirler” dedi. Bölgede ÇAY ekmek kapısı/Çay İthal etmek serbest. Boya karıştırılıyor, parası olan Çay ithal edilen ediyor. Rizelinin Çayına, Çay İthal eden boya karıştıran sahip çıkmayacağına göre kim çıkacak.
Ekleme Tarihi: 21 Eylül 2020 - Pazartesi

MEMLEKETTEN NOTLAR

İkizdere Nüfus Müdürlüğü

  
Kamu kuruluşlarımızın bazılarında personel yığılması yani fazlalığı olurken bazı birimler çok eksikle çalışıyor.

   
Bu kuruluşlardan birisi İkizdere İlçe Nüfus Müdürlüğü. Burada yıllardır personel eksikliği var bende birkaç kez duyurdum ama sesimizi duyan maalesef yok.

   
Bugün işim dolayısıyla gittiğim İkizdere Nüfus Müdürlüğünde adeta incin top oynuyordu. Müdür izinli yerine bakan memur bey hem müdürlük hem memurluk yapıyor.

   
Yaz mevsiminde yoğun bir gurbetçi akını olduğunu biliyoruz. Genelde gurbetçiler Nüfus işlerini büyük şehirlerde kalabalık yerlerde görmektense daha sakin olan ilçeleri tercih ederler. İkizdere böyle bir yer. Nüfus hareketliliği hayli fazla ama çalışan personel 1 kişi. Yazık günahtır. Adam tuvalete gidecek olsa kapıyı kilitliyor.


Çiftekavakta Trafik tehlikesi


Çiftekavak sahilinde piknik ve plaj için yapılan araç parkına karşı etkili tedbir alınmalı. Rize çıkışı Çifte Kavak ta Polis kontrol noktasının hemen karşısında yapılan araç parkları trafikte akan arabalar için tehlikeli oluyor.


Konu hakkında yazmam için sürücüler şikâyet ediyor. Herhangi bir kaza olmaması için şikâyetlerini dile getiren sürücüler karayolu kenarına araç PARK ettirilmemesini istiyor.


Geçerken görülüyor çoğunlukla otomobiller park ediyor. Ailelere ya piknik için oturmaya veya aşağıda plaj için denize girmeye geliyor. Gelirken arabalarını karayolu kenarında park ediyorlar. Bu araç parkı Rize’den Trabzon istikametine giden araçlar için çok tehlikeli. Araçların önünden aniden çocuklar ve kadınlar karşıya geçmek için çıkabiliyor.


Her an kaza ile karşı karşıyayız. Herhangi bir kaza olmadan tedbir alınmalı. Emniyetimiz buraya tedbir almalı. Ya araç parkını yasaklasınlar veya burada ekip bulundursunlar.


ÇAY Üzerinde


Hatırlarsınız 7 Haziran 2020 günü İkizdere’de 23 Ton kuru Çay yüklü TIR kaza yapmıştı. O kazada Tır sürücüsü ölmüş ama haberlerde gündem hep kaçak veya ithal edilen Kuru çay üzerine olmuştu.


Konu hakkında Meclise araştırma önergeleri verilmiş sorumlu Bakan ancak iki gün önce cevap vermiş. .CHP Tekirdağ Milletvekili Çay hakkında önerge veriyor. Bakan Pakdemirli, “Çay ithalatında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Talep eden firmalar çay ithalatı yapabilirler” dedi.


Bölgede ÇAY ekmek kapısı/Çay İthal etmek serbest.


Boya karıştırılıyor, parası olan Çay ithal edilen ediyor. Rizelinin Çayına, Çay İthal eden boya karıştıran sahip çıkmayacağına göre kim çıkacak.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi