İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

NİYE CİDDİYE ALMIYORUZ

Çin’den dünyaya yayılan bizde ise Mart ayından bu yana Türkiye de de hissedilen Covid-19 denilen illet salgını maalesef 1ciddiye almıyoruz.     Devletimiz bütün kurumlarıyla tedbirler alalım, evde kalalım temiz olalım derken sokaklarda caddelerde umursamayan nice insanlar görüyorum.     Rize’de vefat edenlerin sayısının üç rakamlı sayılara ulaştığı iddiası var. Eğer bu doğru ise Rize gibi küçük bir şehrimiz için çok vahim bir durumdur.     Hasta olanlar, hastanelerde yatanlar bizlere ibret olmalı.     Maskesiz mesafesiz kendi kafamıza göre sokaklarda dolaşamayız, dolaşmamamız lazım.      İllet hastalığı yenmemiz için maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralına muhakkak hepimizin uyması lazım.     22 Eylül itibariyle Türkiye’de Korona Virüsten dolayış vefat edenlerin sayısı hükümetin resmi açıklamasına göre 7.639 kişi. Hastalığa yakalananları yazmak istemiyorum.      Ne olur tedbirlere uyalım, uymayanları da ne pahasına olursa olsun uyaralım. Gerekirse uymayanlarla kavgada edelim zira kimse kimseye bulaşıcı virüs taşıma zorunda değil.     Bazı vurdumduymaz insanlar maske takmak zor geliyor diyor.     Be utanmaz maske takmayacaksan evde kal, kimseye bulaşma, insanlar arasına karışmaya hakkın yok.     Dahası sen maske takamıyorsun sağlığımız için canını dişine takan Sağlık Çalışanlarımız doktorumuz, hemşirelerimiz 24 saat astronot giysisi gibi o elbiseyi nasıl giyiyor hiç düşündünüz mü?     Sağlıkçılarımız bizi iyileştirmek için canla başla çalışıyor.     Onların nasihatlarına öncelikle hepimiz uymalıyız. Sağlıkçıların nasihati bizim yapmamız gereken bir emirdir.      İşin ciddiyetini ve önemini hala anlamadınız mı?     Covid-19 virüsüne yakalanan iflah etmiyor, nefes alamıyor. Niye sağlığımızı tehlikeye atalım
Ekleme Tarihi: 23 Eylül 2020 - Çarşamba

NİYE CİDDİYE ALMIYORUZ

Çin’den dünyaya yayılan bizde ise Mart ayından bu yana Türkiye de de hissedilen Covid-19 denilen illet salgını maalesef 1ciddiye almıyoruz.

   
Devletimiz bütün kurumlarıyla tedbirler alalım, evde kalalım temiz olalım derken sokaklarda caddelerde umursamayan nice insanlar görüyorum.

   
Rize’de vefat edenlerin sayısının üç rakamlı sayılara ulaştığı iddiası var. Eğer bu doğru ise Rize gibi küçük bir şehrimiz için çok vahim bir durumdur.

   
Hasta olanlar, hastanelerde yatanlar bizlere ibret olmalı.

   
Maskesiz mesafesiz kendi kafamıza göre sokaklarda dolaşamayız, dolaşmamamız lazım.

    
İllet hastalığı yenmemiz için maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralına muhakkak hepimizin uyması lazım.

   
22 Eylül itibariyle Türkiye’de Korona Virüsten dolayış vefat edenlerin sayısı hükümetin resmi açıklamasına göre 7.639 kişi. Hastalığa yakalananları yazmak istemiyorum.

    
Ne olur tedbirlere uyalım, uymayanları da ne pahasına olursa olsun uyaralım. Gerekirse uymayanlarla kavgada edelim zira kimse kimseye bulaşıcı virüs taşıma zorunda değil.

   
Bazı vurdumduymaz insanlar maske takmak zor geliyor diyor.

   
Be utanmaz maske takmayacaksan evde kal, kimseye bulaşma, insanlar arasına karışmaya hakkın yok.

   
Dahası sen maske takamıyorsun sağlığımız için canını dişine takan Sağlık Çalışanlarımız doktorumuz, hemşirelerimiz 24 saat astronot giysisi gibi o elbiseyi nasıl giyiyor hiç düşündünüz mü?

   
Sağlıkçılarımız bizi iyileştirmek için canla başla çalışıyor.

   
Onların nasihatlarına öncelikle hepimiz uymalıyız. Sağlıkçıların nasihati bizim yapmamız gereken bir emirdir.

    
İşin ciddiyetini ve önemini hala anlamadınız mı?

   
Covid-19 virüsüne yakalanan iflah etmiyor, nefes alamıyor. Niye sağlığımızı tehlikeye atalım

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi