İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

KENDİRLİ-DEREPAZARI YOLU UNUTULDU

AKP iktidarının 2011 yılında açmaya başladığı Kendirli-Derepazarı karayolu başladığı gibi duruyor. Yolun çalışmamasına tepki gösteren Kendirliler ’İktidar bizi unuttu,2011 de başlanan yol bugüne kadar tamamlanmalıydı ’dediler.      Rize sadece Güney bölgesi ve merkezden ibaret değil diyen Kendirliler sosyal medyada seslerini duyurmaya çalıştı.2011 yılında başlanılan ama bugüne kadar bitirilemeyen yol konusunda yaptıkları açıklamada ’AKP iktidarının her alanda aktif olduğu dönemde 2011 yılında büyük bir coşku ve heyecanla ilk kazma vurularak başlatılan Rize-Kendirli arasındaki 28 kilometrelik yolu 14 kilometreye indiren Derepazarı - Kendirli Transit yolunun bunca zamandır 20 si yapılmadan kaderine terkedildi.      6 yılda bir tanesi 14300 metre olan Ovit Tüneli çift tüp olarak delindi 14 km lik yol niye yapılamadı. Yolun ilk başladığı yıllarda istimlâk sorunları sebebiyle çalışmalarda 1- 2 yıl gecikme oldu, bunu biliyoruz. Yalnız aradan geçen bunca zamana rağmen en az 2-3 Genel seçim, yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi olmasına rağmen bugün maalesef Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği ve ilk göz ağrım dediği Kendirli Beldesi, kaderine terk edilmiş durumdadır! Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yaklaşık 2 seneye yaklaştık Derepazarı- Kendirli yolunda bir çivi dahi çakılmadı her şey tamamen durmuş durumda. Yol çalışmasına başlanırken biz iş yapıyoruz, yol yapıyoruz diyen ve şevkle sahiplenen AKP yönelicileri şimdi yolu niye unuttu. Yolun sahibini arıyoruz.                Ovit Yapıldı Havalimanı yapılıyor Kendirli niye yapılmıyor        Ovit Tüneli bitti, hemen yanı başımızda 2017 yılında deniz üzerinde Türkiye’de 2.  olan Rize-Artvin Havalimanı bitme aşamasında gün sayıyor. Yine geçenlerde, her nedense Rize'ye gelen bütün Bakanların hemen oraya gidip tören yapılan 2900 metre uzunluğundaki Salarha Tüneli yakında ulaşıma açılması beklenirken ve daha birçok proje hayata geçerken, ama ne hikmetse Rize'nin Batı kesiminde bulunan, dolaylı olarak Derepazarı, Kendirli, Kalkandere ve İkizdere bölgesinde büyük katma değer ve fayda sağlayacak bu önemli proje unutuldu.  Buradan başta Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine, Rize bürokrasisi ve Siyasetini yönetenlere sesleniyorum bu rezillik size yeter.         İnanıyorum ki Cumhurbaşkanımızın bu olaylardan haberi yoktur, Kendisine bu olay ulaşırsa mutlaka gerekeni yapacağından herkes gibi bende eminim. Yine tekrarlıyoruz, Rize sadece Güneysu ve Salarha ve  merkezden ibaret değil, Rize'nin Batı bölgesini yok sayan siyasi zihniyet kaybetmeye mahkumdur’dediler.  
Ekleme Tarihi: 28 Eylül 2020 - Pazartesi

KENDİRLİ-DEREPAZARI YOLU UNUTULDU

AKP iktidarının 2011 yılında açmaya başladığı Kendirli-Derepazarı karayolu başladığı gibi duruyor. Yolun çalışmamasına tepki gösteren Kendirliler ’İktidar bizi unuttu,2011 de başlanan yol bugüne kadar tamamlanmalıydı ’dediler.

    
Rize sadece Güney bölgesi ve merkezden ibaret değil diyen Kendirliler sosyal medyada seslerini duyurmaya çalıştı.2011 yılında başlanılan ama bugüne kadar bitirilemeyen yol konusunda yaptıkları açıklamada ’AKP iktidarının her alanda aktif olduğu dönemde 2011 yılında büyük bir coşku ve heyecanla ilk kazma vurularak başlatılan Rize-Kendirli arasındaki 28 kilometrelik yolu 14 kilometreye indiren Derepazarı - Kendirli Transit yolunun bunca zamandır 20 si yapılmadan kaderine terkedildi.

    
6 yılda bir tanesi 14300 metre olan Ovit Tüneli çift tüp olarak delindi 14 km lik yol niye yapılamadı. Yolun ilk başladığı yıllarda istimlâk sorunları sebebiyle çalışmalarda 1- 2 yıl gecikme oldu, bunu biliyoruz. Yalnız aradan geçen bunca zamana rağmen en az 2-3 Genel seçim, yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi olmasına rağmen bugün maalesef Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği ve ilk göz ağrım dediği Kendirli Beldesi, kaderine terk edilmiş durumdadır! Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yaklaşık 2 seneye yaklaştık Derepazarı- Kendirli yolunda bir çivi dahi çakılmadı her şey tamamen durmuş durumda. Yol çalışmasına başlanırken biz iş yapıyoruz, yol yapıyoruz diyen ve şevkle sahiplenen AKP yönelicileri şimdi yolu niye unuttu. Yolun sahibini arıyoruz.

              
Ovit Yapıldı Havalimanı yapılıyor Kendirli niye yapılmıyor

      
Ovit Tüneli bitti, hemen yanı başımızda 2017 yılında deniz üzerinde Türkiye’de 2.  olan Rize-Artvin Havalimanı bitme aşamasında gün sayıyor. Yine geçenlerde, her nedense Rize'ye gelen bütün Bakanların hemen oraya gidip tören yapılan 2900 metre uzunluğundaki Salarha Tüneli yakında ulaşıma açılması beklenirken ve daha birçok proje hayata geçerken, ama ne hikmetse Rize'nin Batı kesiminde bulunan, dolaylı olarak Derepazarı, Kendirli, Kalkandere ve İkizdere bölgesinde büyük katma değer ve fayda sağlayacak bu önemli proje unutuldu.  Buradan başta Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine, Rize bürokrasisi ve Siyasetini yönetenlere sesleniyorum bu rezillik size yeter.

       
İnanıyorum ki Cumhurbaşkanımızın bu olaylardan haberi yoktur,


Kendisine bu olay ulaşırsa mutlaka gerekeni yapacağından herkes gibi bende eminim. Yine tekrarlıyoruz, Rize sadece Güneysu ve Salarha ve  merkezden ibaret değil, Rize'nin Batı bölgesini yok sayan siyasi zihniyet kaybetmeye mahkumdur’dediler.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi