İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZE’DE DURUM İYİ GİTMİYOR

Bir yıl önce Çin’de ortaya çıkan ve hızla yayılarak dünyaya bela olan Koronavirüs Mart ayında geldiği yurdumuzda tehlikeli olmaya devam ediyor.      Rize’de korona virüs vakaları hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.     Yetkililerimiz uyarıyor, geç kalınmış olsa da tedbirler alınmaya devam ediliyor.     Sosyal medyada sık sık açıklamalarını okuduğum eski Başhekimimiz Prof.Dr. Hasan Türüt hocanın feryadını niye duymuyoruz.      Rizeli hemşerilerim konu gerçekten çok vahim. Ölüm Allah’ın emri kaçınılmaz ama kimsede zamansız ölmek istemez. Korona virüs yakaladığı kimseyi yaşına bakmadan alıp götürüyor.     Hasan Türüt hoca maske takın, evde kalın ve temiz olun derken bizler için feryat ediyor. Duyan maalesef yok ki Rize’de artan vaka sayısı her gün artıyor.      Basında yazılanlara göre günlük vaka sayısı 300’e ulaşmış.       Vaka artış hızının böyle devam etmesi halinde Kovid-19’a bulaşacak kişi sayısı ayda 15 bini geçecek.     Türkiye'de son 24 saatte 135 kişi hayatını kaybetti, bu sayı son ayların en yüksek sayısı.     Yurt genelinde Virüsün hızla artması Rize’de de kendini gösteriyor.       Niye derseniz söyleyeyim, insanımız işin ciddiyetinde değil, umursamıyor.      Devletimiz mümkün olduğunca tedbirler aldırıyor. Her insanın başına polis jandarma dikilmez. Kendimiz korumalıyız ve kalabalıklara karışmamak lazım.     Araştırmalara göre bugüne kadar 10 bin kişiden fazla vatandaş Koronaya yakalanmış.    Rize’de sayı vermek istemiyorum gerçekçi olmayabilir ama Korona tehlikesinin hepimize sirayet edeceği endişesini taşıyorum.     Tabir yerindeyse Hastaneleriminiz tam kapasite çalışıyor, doluluk son haddinde. Kendimize dikkat etmeyerek Sağlık çalışanlarımızın hayatlarını tehlikeye atmak zorunda değiliz.     Rize’de gerek koronalı hasta sayısında gerek vefat edenler sayısında her gün artış oluyor.    Kendimizi yakınlarımızı üzmeye hakkımız yok. Lütfen tedbirli olalım kalabalıklardan uzak duralım. İşimiz yok ise mecbur olmadığımızda evden çıkmayalım.
Ekleme Tarihi: 21 Kasım 2020 - Cumartesi

RİZE’DE DURUM İYİ GİTMİYOR

Bir yıl önce Çin’de ortaya çıkan ve hızla yayılarak dünyaya bela olan Koronavirüs Mart ayında geldiği yurdumuzda tehlikeli olmaya devam ediyor.

    
Rize’de korona virüs vakaları hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.

   
Yetkililerimiz uyarıyor, geç kalınmış olsa da tedbirler alınmaya devam ediliyor.

   
Sosyal medyada sık sık açıklamalarını okuduğum eski Başhekimimiz Prof.Dr. Hasan Türüt hocanın feryadını niye duymuyoruz.

    
Rizeli hemşerilerim konu gerçekten çok vahim. Ölüm Allah’ın emri kaçınılmaz ama kimsede zamansız ölmek istemez. Korona virüs yakaladığı kimseyi yaşına bakmadan alıp götürüyor.

   
Hasan Türüt hoca maske takın, evde kalın ve temiz olun derken bizler için feryat ediyor. Duyan maalesef yok ki Rize’de artan vaka sayısı her gün artıyor.

    
Basında yazılanlara göre günlük vaka sayısı 300’e ulaşmış.

     
Vaka artış hızının böyle devam etmesi halinde Kovid-19’a bulaşacak kişi sayısı ayda 15 bini geçecek.

   
Türkiye'de son 24 saatte 135 kişi hayatını kaybetti, bu sayı son ayların en yüksek sayısı.

   
Yurt genelinde Virüsün hızla artması Rize’de de kendini gösteriyor.  

   
Niye derseniz söyleyeyim, insanımız işin ciddiyetinde değil, umursamıyor.

    
Devletimiz mümkün olduğunca tedbirler aldırıyor. Her insanın başına polis jandarma dikilmez. Kendimiz korumalıyız ve kalabalıklara karışmamak lazım.

   
Araştırmalara göre bugüne kadar 10 bin kişiden fazla vatandaş Koronaya yakalanmış.

  
Rize’de sayı vermek istemiyorum gerçekçi olmayabilir ama Korona tehlikesinin hepimize sirayet edeceği endişesini taşıyorum.

   
Tabir yerindeyse Hastaneleriminiz tam kapasite çalışıyor, doluluk son haddinde. Kendimize dikkat etmeyerek Sağlık çalışanlarımızın hayatlarını tehlikeye atmak zorunda değiliz.

   
Rize’de gerek koronalı hasta sayısında gerek vefat edenler sayısında her gün artış oluyor.

  
Kendimizi yakınlarımızı üzmeye hakkımız yok. Lütfen tedbirli olalım kalabalıklardan uzak duralım. İşimiz yok ise mecbur olmadığımızda evden çıkmayalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi